Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB: “ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE CANLARINI FEDA EDEN GENÇLERİ SAYGIYLA ANIYORUZ”

DEB: “ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE CANLARINI FEDA EDEN GENÇLERİ SAYGIYLA ANIYORUZ”

20
0

Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Merkezinden 17 Kasım Atina Politeknik Üniversitesi’ndeki gençlerin Albaylar Cuntası’na karşı, demokrasi ve özgürlük mücadelesinin 38. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajda, “DEB Partisi olarak özgürlük ve demokrasi mücadelesinde canlarını feda eden gençleri saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer veriliyor.

 

Açıklama şu şekildedir:

 

DOSTLUK EŞİTLİK BARIŞ PARTİSİ

17 Kasım 2011

 

BASIN AÇIKLAMASI

 

Atina Politeknik Üniversitesi’ndeki gençlerin Albaylar Cuntası’na karşı, demokrasi ve özgürlük mücadelesini taçlandırdıkları günün üzerinden tam 38 yıl geçti.

 

17 Kasım 1973, ülkemizde demokrasiyi ve halk iradesini ayaklar altına alan anlayışa karşı “Ekmek, Eğitim, Özgürlük” sloganıyla baskıcısı Cunta rejimine karşı mücadele eden gençlerin onurlu günüdür. Ülkemizde demokrasi ve özgürlüklere olan özlemini haykıran gençler 38 yıl önce seslerini yükseltmişler ve koskoca bir ulusa öncülük etmişlerdi.

 

DEB Partisi olarak özgürlük ve demokrasi mücadelesinde canlarını feda eden gençleri saygıyla anıyoruz.

 

Bu vesileyle Albaylar Cuntası tarafından, en azından ülkedeki diğer kesimler kadar baskı gören Batı Trakya Türk Toplumu’nun, 38 yıl sonra bugün hala haklarının iadesi ve daha iyi bir gelecek için mücadele etmek zorunda kalmasını ülkemiz demokrasisi açısından bir eksiklik olarak nitelendiriyoruz.

 

Dostluk Eşitlik Barış Partisi

Genel Merkezi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz