Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS’IN İSTANBUL ZİYARETİ OCAK AYINDAN ÖNCE GERÇEKLEŞMEYECEK

ÇİPRAS’IN İSTANBUL ZİYARETİ OCAK AYINDAN ÖNCE GERÇEKLEŞMEYECEK

33
0

Başbakan Çipras’ın İstanbul ziyareti askıya alındı ve Ocak ayından önce gerçekleşmeyecek.

Yunanistan Başbakanlık Maksimu konutu Türkiye ile iletişim kanallarını açık tutmaya devam ediyor, ancak Maksimu konutu kaynaklarından elde edinilen bilgiler doğrultusunda, son döneme T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın enerji konusunda Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi’ne karşı sert ve saldırgan bir tutum sergilediği iddia ediliyor ve dolayısıyla da bu ziyaretin Ocak 2019 tarihinden önce gerçekleşmesinin mümkün olmadığı belirtiliyor.

Bu nedenle, Yunan-Türk ilişkilerini normallik aşamasına döndürme ve ikili diyaloğu normallik aşamasına getirme ihtimalinin, meşru ümitleri şimdilik mümkün kılmadığı gibi göründüğü belirtiliyor.

Maksimu kaynakları, Türkiye’nin coğrafi ve politik açıdan şu an itibarıyla sıkışmış vaziyette olduğunu, dolayısıyla da Yunanistan ile direk olarak veya üçüncü tarafların katılımıyla ya da uluslararası hukuk anlamında güçsüz olduğundan dolayı normal konuşma dili yerine güç dilini benimsediği değerlendirilmesi yapılıyor. Bu sebeple ziyaretin gerçekleşmesinin şu an itibarıyla güç olduğu görüşü hakim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz