Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS DEDEAĞAÇ’TA “ALTINA HAYIR” DEDİ

ÇİPRAS DEDEAĞAÇ’TA “ALTINA HAYIR” DEDİ

11
0

SYRİZA genel Başkanı, sayın Aleksis Çipras geçen hafta kendisini ziyaret eden Dedeağaç Altına Hayır Komitesi nezdinde verdiği sözü tutarak 12 Mart 2013 Salı günü Dedeağac’a bizzat gelerek, orada Dedeağaç Belediye Başkanı, Eyalet Başkanı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

Bu ziyarette sn. Aleksis Çipras’a SYRİZA İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf da eşlik etti. Altının bölgemiz için akılcı bir yatırım olmadığını, zararları faydalarından daha fazla olduğunu ve özellikle halkın tümü, ve halkı temsil eden seçilmişlerin, parti farkı gözetmeksizin tek vücut olarak “ALTINA HAYIR” dediğini, Hükümetin de bu haykırışı kaale alması gerektiğini, bölge için farklı alternatif yatırımların olabileceğini, bunlardan , Turizm, Çiftçilik, Hayvancılık, Dedeağaç Limanının daha aktif kullanımı, Jeotermi, iki akarsunun oluşturduğu deltaların ve buna bağlı tabii güzeliklerin, altın için heba edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bunun dışında tüm sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini ve sorunlarını dinledi. Çünkü bilindiği gibi altın çıkarılmasında kullanılan Siyanür ve Arsenik çevreye büyük tahribatlar vermektedir. Alınan son bilgilere göre Başbakan Samaras’ın Dedeağaç bölgesindeki arama faaliyetlerini şimdilik askıya aldığını bildirdi.

Hüseyin Zeybek

SYRİZA İskeçe milletvekili

Basın bürosu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz