Ana Sayfa Batı Trakya Haberler İBRAHİM KİRACI: “ARTIK DİĞER SİYASİ PARTİLERE GEÇİT YOK İSYAN VAR DİYORUM.”

İBRAHİM KİRACI: “ARTIK DİĞER SİYASİ PARTİLERE GEÇİT YOK İSYAN VAR DİYORUM.”

24
0

Yunanistan’da 6 Mayıs tarihinde yapılacak olan genel seçimlere çok az bir süre kala Birlik gazetesi olarak; Batı Trakya Türk Azınlığı’nının içinden milletvekili adayı olanlarla ayırım gözetmekisizin tarafsız bir şekilde röportajlara devam ediyoruz. Bu defasında da 21 Nisan 2012 Cumartesi günü Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Rodop İli milletvekili adayı Mimar-Mühendis İbrahim Kiracı ile bir röportaj yaptık. İbrahim Kiracı gazetemize, siyasi düşüncelerinin yanı sıra bir çok konuda açık ve net ifadeler kullanarak açıklamalarda bulundu.

Öncelikle kısaca biraz kendinizi tanıtırmısınız?

1974 yılında Gümülcine İli Şapçı ilçesine bağlı Aşağıköy’de dünyaya geldim. İlkolkulu Aşağıköy Azınlık Türk İlkokulu’nda okudum. Orat öğrenimimi Manisa İli Akhisar ilçesi Atatürk Ortaokulu ve liseyi de Akhisar Lisesi’nde tamamladım. Daha sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldum. ‘Bu arada Fahri Kayseri’liyimdir.’ Vatani görevimi tamamladıktan sonra Selanik Aristotelis Üniversitesi’nden denkliğimi aldım. 2005 yılından itibaren de Şapçı’da serbest mimar olarak çalışıyorum. 2010 eyalet seçimlerinde ‘Halk İttifakı’ listesinden Meclis Üyesi adayı oldum. 2011 yılında Merkez Mimarlar Odası Genel Kurul Üyesi seçildim. Şimdi ise 6 Mayıs 2012 genel seçimlerinde Komünist Partisi’nden Rodop İli milletvekili adayı oldum.

Neden Komünist Partisi’ni tercih ediyorusunuz?

Çiftçimiz kan kaybetti, hatta yok olma mücadelesi veriyor.”

Öğrencilik yıllarından sonra 2000 yılından itibaren, kendimi azınlık sorunlarının içinde buldum. Buna isyan ettim. Haksızlıkları gördüm. Bize yapılan 2. sınıf muamelelerine tanıklık ettim. Tüm siyasi partiler; seçimlerde eşitlikten, demokrasiden, din ve vicdan özgürlüğünden bahsettiler. Seçimlerin üzerinden 24 saat geçmeden yine aynı nakaratları söylediler. Bizleri sadece seçimde hatırlayan ve sonra kaybolan siyasi parti temsilcilerini, bu toplumla birlikte ben de yaşadım. Pasok ve Yeni Demokrasi partilerinden ilimizde bir çok milletvekili çıkardık. Hatta ve hatta bakanlarımız bile oldu. Fakat Trakya bölgesi işsizlikte rekor kırdı. Üleknin hatta Avrupa’nın en az gelişmiş bölgesi birinciliğini hiç kaybetmedi. Çiftçimiz kan kaybetti, hatta yok olma mücadelesi veriyor.

“Diğer siyasi partilere ‘geçit yok isyan var’ diyorum. Komünist partisi için bireylerin değil, halkın kalkınması öncelikli hedefidir.

Gençlerimizin gözlerinde umutsuzluk kaygı okunmakta; geleceklerini sorgular duruma düşürüldü. İsyanım bunadır. Diğer siyasi partilere ‘geçit yok isyan var’ diyorum. Komünist partisinin ilkeleri olarak zayıfın güçsüzün yanında oolduğunu gördüm. Kimliğinin, kim olduğunun, dinin, kime inandığın, Komünist partisi için bir kültür mozaiki olduğunu, parti içindeki arkadaşlarımda gördüm ve yaşadım. Komünist partisi için bireylerin değil, halkın kalkınması öncelikli hedefidir. Onun için Komünist partisini seçtim.

Komünist partisinin azınlık problemlerine yaklaşımı ne şekildedir?

Komünist partisi ilkeleri gereği azınlık haklarına saygı duyuyor. Dil, din, milliyet, kültür gözetmeksizin bunu sözde değil özde benimsemiştir. Prıblemlerimiz malum eğitim, vakıflar, müftülük bu tür sorunlarımızı, azınlığımızın kendi iradesiyle hiç bir etkialtında kalmadan kararlarını kendi vermesidir.

Partinizin ekonomik ve siyasi önerileri nelerdir?

İşçi haklarının sonuna kadar destekçisiyiz. İşçinin işsiz kalma kaygılarını ortadan kaldırma öncelikli hedefimizdir.”

Avrupa Birliği’ne hayır diyoruz. Borçları tanımıyoruz. Bu halkın 1 Evro dahi borcu yoktur. Kimler borç batağına sürükledilerse, onlardan hesap sorulmalıdır. Avrupa Birliği’nin bize dayattığı, ekonomik daralmaya karşıyız. Ürünümüzü üretemz ve pazarlayamaz olduk. Tarımsal alanda küçülmeye gittik. Avrupa ülkelerinin üretici değil tüketici misyonunu üstlendik. Böylece borç batağına sürüklendik. Şimdi ise kurtarma politikaları altında bizim geleceğimize ipotek koymaktadırlar. Biz bu sistemin ilk günden bugüne kadar olan zamanda karşısında durduk. Özümüze dönmenin zamanı geldi. Ürettiğimiz ürünün pazarlanması devlet kontrolünde olmalı. (Aracı kurumları aradan kaldırmak) Halk tarafından yeni piyasalar oluşturulmasını hedeflemekteyiz. Halkın mazotu, gübreyi, tohumu nasıl alacağım diye, ekonomik kaygıları olmamalı. Ürettiği ürünün, birim fiyatını sabit olarak bilmeli. İşçi haklarının sonuna kadar destekçisiyiz. İşçinin işsiz kalma kaygılarını ortadan kaldırma öncelikli hedefimizdir. Bunun için bütün pojelerimiz hazır ve hedefimiz halk iktidarını kurmaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz