Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Biz Yunanistan’a Zeytin Dalını Her Zaman Uzatıyoruz”

“Biz Yunanistan’a Zeytin Dalını Her Zaman Uzatıyoruz”

3
0

Fuat Oktay, “Biz Yunanistan’a zeytin dalını her zaman uzatıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Yunanistan’a yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Fuat Oktay, “Yunanistan’da yeni bir hükümet kuruldu. İlk arayan tebrik eden Sayın Cumhurbaşkanımızdı. Bir zeytin dalı uzatmak ise, biz zeytin dalını her zaman uzatıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kurban Bayramı namazını Üsküdar’da bulunan Büyük Çamlıca Camii’nde kıldı. Bayram namazının ardından açıklama yapan Oktay şu ifadeleri kullandı.

“Çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek”

Yavuz Sondaj Gemisi’nin Doğu Akdeniz’deki çalışmaları ile ilgili Fuat Oktay, şunları söyledi: “Doğu Akdeniz’deki olayı biliyorsunuz. Özellikle güney tarafın yasal olmayan yollarla hakimiyet alanı iddiasıyla yürüttüğü sondaj faaliyetlerine Türkiye’nin kendi kıta sahanlığı bölgesinde ve yine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetiyle yaptığı anlaşmalar çerçevesinde yaptığımız çalışmalardır bunlar. Bu çalışmalarımız kararlılıkla devam edecek. Şu an da zaten Fatih de, Yavuz da, Barbaros da bölgede. Oruç Reis de bölgeye geçiyor. Bu noktadaki kararlılığımız son derece kesin.

Biz zeytin dalını her zaman uzatıyoruz”

Yunanistan’da yeni bir hükümet kuruldu. İlk arayan tebrik eden Sayın Cumhurbaşkanımızdı. Bir zeytin dalı uzatmak ise, biz zeytin dalını her zaman uzatıyoruz ama bu Kıbrıs Türkü’nün siyasi eşitliğine ve de kaynakların adil paylaşımına dayalı bir çözüm önerisi. Türkiye sürekli bunun arkasında olmuştur bugünden sonra da bunun arkasında olacaktır. Kararlıdır Türkiye. Hem kendi haklarını hem de Kıbrıs Türkü’nün haklarını korumakla ilgili sonuna kadar hiçbir tereddüt göstermeden kararlı şekilde ilerleyecektir. Hem sondaj faaliyetlerini devam ettirmekle ilgili hem de çözüm süreci boyutunda da Kıbrıs Türkü’nün eşit ve adil kaynakların paylaşımı noktasında kararlılığını sürdürecektir. Bununla ilgili ortak komite kurulması çerçevesinde teklifimiz hala masadadır” dedi.

“Kıbrıslı vatandaşlarımızla gönül birliğimiz var”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Kıbrıslı vatandaşlara mesajınız var mı?” sorusuna ise, “Kıbrıslı vatandaşlarımızın da bayramını tebrik ediyorum. Biz zaten onlarla sürekli iç içeyiz. Gönül birlikteliğimiz var. Hedef birlikteliğimiz var. Umut ve ümit birlikteliğimiz var aslında” şeklinde cevap verdi. Fuat Oktay daha sonra gazetecilerle bayramlaştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz