Ana Sayfa Batı Trakya Haber Biri Yükleyip Gidecek, Diğeri De Gelip İndirecek

Biri Yükleyip Gidecek, Diğeri De Gelip İndirecek

2
0

Dedeağaç limanı askeri amaçlı kullanılmaya devam ediyor. Bu günlerde yine Dedeağaç limanında askeri hareketlilik olduğu gözlemleniyor.

Dedeağaç limanı yine hareketli günler yaşıyor. İngiltere’ye ait “EDDYSTONE” isimli askeri araç taşıyan kargo gemisi tank ve benzeri askeri mühimmatı yüklemek ve denize açılmak üzere Dedeağaç limanına geldi.

Romanya, Polonya ve Baltık ülkelerinde NATO tatbikatına katılan İngiltere Silahlı Kuvvetlerine ait silahlar yaklaşık iki haftadan bu yana karayolu ve demiryolu aracılığıyla Dedeağaç limanına getirildi. Burada depolanan askeri mühimmatı yüklemek üzere “EDDYSTONE” isimli askeri araç taşıyan kargo gemisi yükünü almak üzere Dedeağaç’a limanına geldi. Zaman kaybetmeden yükleme çalışmaları başlatıldı ve gemi yükünü tamamladıktan sonra kısa süre içinde Dedeağaç’tan ayrılarak İngiltere’ye doğru Ege Denizi’ne açılacak.

“EDDYSTONE” isimli askeri araç taşıyan kargo gemisi Dedeağaç limanından ayrıldıktan sonra, ABD kargo gemisi ağırlıklı olarak tank ve askeri mühimmat boşaltmak üzere Dedeağaç limanına gelmesi bekleniyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz