Ana Sayfa Yunanistan Haber Bir Yandan Önlem, Bir Yandan Da İHA Sayısında Artış Hedefleniyor

Bir Yandan Önlem, Bir Yandan Da İHA Sayısında Artış Hedefleniyor

1
0

Yunanistan’ın, Ege Adaları’na, Türkiye’nin İnsansız Hava Araçlarını (İHA) bloke edecek bir sistemi yerleştirmeyi planlarken diğer yandan da “Heron” tipi İHA’ları arttırmak istiyor.

Yunanistan’da “Real News” gazetesinin isimsiz kaynaklara dayandırdığı bir habere göre, Türkiye’ye ait İHA’ların Ege’deki varlığı Yunan Silahlı Kuvvetlerini harekete geçirdi. İHA’ları büyük tehlike olarak gören Yunan ordusu, önlem alma çabalarını hızlandırdı.

Yunanistan’ın temin ettiği anti-drone sistemleri 2022 yazında, “Yunanistan FIR hattını (Uçuş Bilgi Bölgesi)” korumak amacıyla Ege ve Doğu Akdeniz’in bir kısmına yerleştirilecek. “Yunan FIR hattına” girecek İHA’ları tespit edecek sistem, elektronik bir kalkan oluşturarak kullanıcının İHA üzerindeki kontrolü kaybetmesine neden olacak.

Yunanistan Hava Kuvvetleri de ABD’den “MQ-9” tipi İHA almak için harekete geçiyor. İlgili birimlerce onaylanması halinde yapılacak 3 adet “MQ-9” tipi İHA ve bir veya iki kontrol istasyonu alımı için yaklaşık 350 milyon Euro ödenmesi öngörülüyor.

Öte yandan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstandinos Floros’un da Yunanistan’ın kiralama yöntemiyle İsrail’den edindiği iki “Heron” tipi İHA’ya üç tane daha ekleme talebini görüşmek üzere bu hafta içinde İsrail’i ziyaret etmesi bekleniyor.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz