Ana Sayfa Yunanistan Haber “Bir Gece Geleceğim” Diye Bağıranlar Aniden Uyanırlar ve Gerçeklere Sert İniş Yaparlar”

“Bir Gece Geleceğim” Diye Bağıranlar Aniden Uyanırlar ve Gerçeklere Sert İniş Yaparlar”

0
0

Başbakan Miçotakis Gümülcine’den Türkiye’ye mesaj gönderdi. Miçotakis, “Bir gece sözde ansızın geleceğim diye bağıranlar, aniden bir gece uyanırlar ve aniden gerçeklere sert iniş yapabilirler.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği iki günlük ziyaretim ilk günü İskeçe’deki ziyaretinin ardından öğle saatlerinde Gümülcine’ye geçti.

Başbakan Miçotakis Atina’dan beraberinde getirdiği Bakan ve Bakan Yardımcılarıyla birlikte Gümülcine’de Müzik Sarayı’nda Drama, Kavala, İskeçe, Gümülcine ve Dedeağaç bölgelerinden otobüslerle ve araçlarıyla gelen yaklaşık bin kişiye hitap etti.

Miçotakis konuşmasında, Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’ndeki yapılan, yapımı devam eden ve gelecekte yapılması planlanan altyapı, üretim ve ihracata yönelik çalışmalardan bahsetti ve Yunanistan’ın durağan bir ülkeden, üreten ve her geçen gün stratejik önem ve değer kazanan bir ülke konumuna geldiğini söyledi.

Yunanistan’ın kuzey doğusunda bulunan Doğu Makedonya-Trakya Eyaleti’nin, son döneme Ukrayna-Rusya savaşıyla Dedeağaç limanının da bulunmasıyla önemli bir stratejik konuma geldiğini ve Egnatia otobanı ve demiryolu vede komşu ülkelere giriş çıkış gümrük kapılarıyla daha da önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Ancak, komşu ülkelere, doğuya açılan Bahçeköy (Kipi) – İpsala sınır kapısının bugünkü durumunun gelişmekte olan bir Yunanistan’a hiç yakışmadığını söyledi, doğu ve kuzeye açılan bu kapıların bir an önce iyileştirilmesi ve Avrupa’ya yakışan bir duruma getirilmesinin gerektiğini söyledi.

“Trakya’daki (Batı) Müslüman Azınlıkla gurur duyuyoruz”

“Bu yeni Yunanistan hakkında konuşmak için yanınızdayım. Yeni yılın ilk turu için Doğu Makedonya ve Trakya’yı seçtim. Konstantinos Miçotakis, burada, yasalar önünde eşitliği (İsonomia-isopolitia) pratikte kuran ilk kişiydi.  Trakya’daki (Batı) Azınlıkla gurur duyuyoruz. Trakya’da (Batı) farklı dinlere mensup vatandaşlar uyum içinde bir arada yaşıyor ve bunun diğer birçok Avrupa ülkesi için bir çalışma konusu olması gerekiyor. Burada farklı dinlerden Yunan vatandaşlarının uyumlu bir şekilde bir arada yaşamasını sağladık.

İşte bu kenar bölge, vatan savunmasında hep ön saflarda yer almıştır. Burada farklı dinlerden Yunan vatandaşlarının uyumlu bir şekilde bir arada yaşamasını başardık. Vatandaşlar, sınırların dışından birilerinin istediği gibi nifak satranç tahtasında insiyatifsiz bir piyon olmayı reddediyor.

2020’de Temiz Pazartesi hafta sonunda, toplu halde insanları alet etmeye yönelik büyük girişim gerçekleştiğinde, sınırlarımızı sizler fethedilemez olarak tuttunuz. Bu deneyim, yakında Meriç sınırı boyunca uzatılacak olan savunma duvarına karşı çıkanlara da paralel bir mesaj oldu.

“Tarihi kimse yeniden yazamaz”

Türkiye hükümeti ne yazık ki başta kendi vatandaşlarını zehirlemek için bir provokasyon çılgınlığı ile hareket ediyor. Uluslararası izolasyonda batıyor. Tarihi kimse yeniden yazamaz. Saldırganlığa karşı Uluslararası hukuk, deniz hukuku ve Lozan Antlaşması’na sadık kalarak karşı koyuyoruz. Tehditlere kapılarımızı kapalı tutuyoruz, ama yapıcı temaslara her zaman açık tutuyoruz. Biz barış, sorumluluk ve meşruiyet gücüyüz. Türkiye ile diyaloğa her zaman hazırız, ama mantıksız diyalog olmaz. Bir gece sözde ansızın geleceğim diye bağıranlar, aniden bir gece uyanırlar ve aniden gerçeklere sert iniş yapabilirler. Ulusal ve Avrupa sınırlarımız zırhlı olarak kalmaya devam edecek. Yunanistan’ın doğal enerji zenginliğini ilk kez değerlendirdiği ülkenin güneybatı ucuna bir selam gönderelim. Güçlü Yunanistan, güçlü Trakya, güçlü Trakya da güçlü Yunanistan demektir.

Silahlı Kuvvetlerin artık yeni savunma uçakları var. Tabii ki her şeyden önce Silahlı Kuvvetlerin insan gücüne yatırım yapıyoruz. Vatanın diplomatik ayak izini güçlendirdik. Başta Fransa ve ABD olmak üzere imzaladığımız anlaşmalar bu güçlü kalkanın diğer yüzü. Hem İtalya hem de Mısır ile deniz bölgeleri meselesini hallettik. Ülkemiz artık Avrupa’daki tüm büyük değişimlerde geri kalmış değil, baş aktör konumundadır.

Dedeağaç’ı yeni enerji haritasının stratejik merkezi haline getirerek Trakya’daki en büyük jeopolitik yatırımı yaptık. Ülkemiz ve IGB boru hattının hızla tamamlanması olmasaydı, Bulgaristan ihtiyacını karşılayacak kadar gaza sahip olmayacaktı. Bu, Balkanlar’da başrol olmayı umut eden bir ülke için ciddi bir strateji anlamına geliyor.

Bugün ülkemiz büyüme oranlarında rekor kırıyor. 2019’da kaç kişi bugün Yunanistan’ın Euro bölgesi ortalamasını ikiye katlayacağını ve gelecek yıl bizim üç katına çıkacağımızı düşünebilirdi. Bunu da bireysel bütçe yüküne değil, ihracata yatırım yaparak, birçok yeni istihdam yaratarak başardık. Herkes daha az vergi ödüyor.

Asgari ücrete 1 Nisan’dan itibaren 3. kez zam yapılacak ve 12 yıl sonra emeklilerin maaşlarında önemli artışlar görülecek. %8’e varacak oldukça yüksek bir artış. Haneler pahalılığa karşı korunacak. Paranın nereden geldiğini biliyor musun? Kredilerden değil, vergilerden değil, rafinerilerin olağanüstü vergilendirilmesinden sağlandı.

Demokritos Üniversitesi için özel bir söz söylemek istiyorum. Yeni çerçeve yasanın sunduğu büyük olanaklardan belki de Atina ve Selanik’teki diğer üniversitelerden daha hızlı yararlandı. Hedefimiz ülkenin üçüncü büyük üniversitesi olmasıdır. Ve evet, gelecek yıldan itibaren Didimoticho’da (Dimetoka) bir psikoloji bölümü ve ertesi yıldan itibaren de Komotini’de (Gümülcine) bir hava terapisi bölümü olacak.

Tabii ki Trakya enerjide başrol oynuyor. Çok önemli bir gelişmeyle 2023 yılı sonunda Balkanlar’ın ihtiyacını karşılayacak ilk sıvılaştırılmış doğal gaz merkezi Dedeağaç’ta faaliyete geçecek.

2025’te Komotini’de (Gümülcine) ülkenin en modern hastanesine sahip olacaksınız. Stavros Niarchos Vakfı’ndan önemli bağış.”

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz