Ana Sayfa Yunanistan Haber Berlin Duvarı’ndan Sonra Avrupa’nın “Metal Duvarı” Yükseliyor

Berlin Duvarı’ndan Sonra Avrupa’nın “Metal Duvarı” Yükseliyor

1
0

İki Almanya’yı uzun yıllar birbirinden ayıran Berlin Duvarı’ndan sonra, şimdi de Avrupa’nın Meriç Nehri’ne “Metal Duvarı” yükseliyor.

Yunanistan’ın Meriç Nehri sınır boyuna inşa ettiği beton zemin üzerine 5 metre yüksekliğindeki metal çitin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Meriç (Evros) vilayetinin güney kesiminde ve özellikle Ferecik (Feres)  bölgesinde yeni çitin inşaat çalışmaları önemli ölçüde ilerleme kaydediyor. 5 metrelik yüksekliğe sahip olan metal çitin en üst kısmına 1 metre yüksekliğinde ve 0.5 kalınlığında metal saç monte edilecek, onun da üzerine NATO tipi dikenli tel çekilecek. Böylece kaçak geçişlerin engellenmesi amaçlanıyor.

Ancak diğer bir düşünce de, çitin temeline atılan 2 metre derinlikten başlayan ve yüzeyde 1 metre yüksekliğe kadar çıkan kalın beton duvarın, Türkiye tarafından olası bir saldırıda tank ve askeri araçların geçisinin engellenmesi amaçlanıyor.

Böylece Yunanistan AB’den aldığı sınır bölgelerini güçlendirme destek paketleriyle sadece kaçak göçün önüne geçmekle kalmıyor, aynı zamanda Türkiye’ye karşı sınırı geçilmez hale getirmeyi amaçlıyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz