Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Belirli Merkezlerden Aldığım Saldırılara Karşı Bana Desteğini Dile Getirdi”

“Belirli Merkezlerden Aldığım Saldırılara Karşı Bana Desteğini Dile Getirdi”

2
0

İlhan Ahmet: “Bu süreçte belirli merkezlerden (Başkonsolosluk) aldığım saldırı ve iftiralarla ilgili olarak (Cumhurbaşkanı) bana olan desteğini dile getirdi.”

Sayın İlhan Ahmet; Azınlık insanı soruyor merak ediyor, Cumhurbaşkanı Sakellaropulu size “Yürü be İlhan arkandayız, kim tutar seni” mi dedi?

Yunan basını bu ziyaretin ile ilgili bir haber yapmış. Haberde senin söylediklerine yer veriyor. Cumhurbaşkanı size ne dedi ki “Bu süreçte belirli merkezlerden aldığım saldırı ve iftiralarla ilgili olarak (Cumhurbaşkanı) bana olan desteğini dile getirdi.” İfadelerini kullanıyorsun.

Sayın İlhan Ahmet; siz Sayın Cumhurbaşkanı Sakellaropulu’ya ne dediniz ki size desteğini dile getirdiğini söylüyorsunuz? Azınlığın elinden alınan Lozan’da verilen hakları konusunda bir şeyler mi talep ettiniz? Yoksa Azınlığın ekonomisinden veya yaşadığı göçten mi? Size hangi konuda desteğini söyledi? Açıklar mısınız bunu bu Azınlık insanına? Ne dediniz? ki destek geldi….

Her geçen gün Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığından tamamen uzaklaşan ve Azınlığa hizmet etmek yerine, Azınlığı Batı Trakya’da Azınlık statüsünden çıkarma ve asimile etme politikalarını benimseyen ve aşama aşama uygulamaya koyan Atina merkezli hükümetlerin çıkarlarına hizmet etmeyi benimseyen Milletvekili İlhan Ahmet hayal kırıklığı yaratmaya devam ediyor.

Azınlık içinde katıldığı etkinliklerde ve cenaze törenlerinde kendisine sırtını dönen Azınlık insanıyla barışmayı, onlara hizmet etme yolunu seçmek yerine, halen saldırı ve tehditlere maruz kaldığını dile getirmeye devam ediyor olması, gerçekten Batı Trakya Türk Azınlık tarihinde ilk kez bir Milletvekilinin izlediği bir yanlış yol olarak tarihe geçti.

İlhan Ahmet, Türkiye Cumhuriyeti’nin Gümülcine Başkonsolosluğunun bölgede Yunanistan’ın iç işlerine karıştığını ileri sürerek ve onun temsilcisini acımasızca eleştiren ilk Azınlık ferdi ve siyasetçisi olma birinciliğini de elinde tutuyor. Oysa İlhan Ahmet şunu unutuyor; İlhan Ahmet’i bunca yıl Batı Trakya’da çoğunluk insanı değil, oylarıyla bu seviyeye Azınlık insanı getirdi.

Son olarak Azınlık insanından bu uzaklaşması Azınlık insanı arasında “İlhan Ahmet eksen kayması yaşıyor” söylemi ile tabir edilirken, Milletvekili İlhan Ahmet’e bu defasında da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu sahip çıktı. Cumhurbaşkanı Sakellaropulu İlhan Ahmet’i Cumhurbaşkanlığı ofisinde kabul etti.

Bu kabulün hemen ardından bir açıklama yapan Milletvekili İlhan Ahmet yine söyledikleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. İlhan Ahmet, “Bu süreçte belirli merkezlerden aldığım saldırı ve iftiralarla ilgili olarak (Cumhurbaşkanı) bana olan desteğini dile getirdi.” İfadelerini kullanması dikkat çekti.

KİNAL-PASOK Partisi gelecekte yapılacak seçimlerde Rodop ilinde bir sandalye almak istiyorsa eğer, adaylar konusunda doğru tercihi yapmak zorunda olduğunu anlamaktan başka çaresi yok. Kaldı ki Atina’da Andrulakis Başkanlığında yapılan partinin kongresinde Andrulakis’in İlhan Ahmet ile fotoğraf karesi dahi vermemesi, Rodop ilinde değişik söylemlere yol açtı. Bunların başında ise “başkan Andrulakis bu seçimlerde İlhan Ahmet’i aday göstermeyecek mi?” sorusunu gündeme getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz