Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BELEDİYE BAŞKANI PETRİDİS AZINLIK İNSANIYLA DALGA GEÇER BİR TAVIR SERGİLEMİŞTİ”

“BELEDİYE BAŞKANI PETRİDİS AZINLIK İNSANIYLA DALGA GEÇER BİR TAVIR SERGİLEMİŞTİ”

31
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) yayınladığı yazılı bir açıklamada Gümülcine (Komotini) Belediye Başkanı Yorgos Petridis’in Azınlık insanıyla dalga geçtiği vurgulanıyor.

Açıklamada, “Sn.PETRİDİS, HİÇBİR SORUMLULUĞU ÜSTLENME NİYETİNDE OLMADIĞINI ORTAYA KOYDUĞU GİBİ, AZINLIĞIN HUKUKİ MESELELERDE ÇİFTE STANDART BEKLENTİSİ İÇİNDE OLDUĞUNU İMA EDEREK AZINLIK İNSANIYLA DALGA GEÇER BİR TAVIR SERGİLEMİŞTİ” ifadelelerine yer veriliyor.

AÇIKLAMA

7 Haziran 2016 itibariyle basın aracılığıyla biri Gümülcine Belediye Başkanı  Sn.Georgios Petridis’in iktidarda olan “KOİNONİA POLİTON” listesi ve üçü muhalefette olan “EMEİS…İ POLİ” listesine mensup toplam 4 soydaş Belediye meclis üyemizin yayımlamış oldukları açıklamayı öğrenmiş bulunmaktayız.

Derneğimizin daha önce yayımlamış olduğu 5-5-2016 ve 24-5-2016 tarihli açıklamalarında da açıkça belirtmiş olduğu gibi aralarında sadece çocukların bulunmadığı, kanunen üyemiz olma hakkına sahip her soydaşımızın özgürce etkinlik düzenleme olanağına sahip olduğu şubelerimizin Gümülcine Belediye Başkanı Sn.Giorgos Petridis’in kararıyla kapatılmış olması tarafımızdan esefle karşılanan bir gelişme olmuştur.

Bunun dışında, eklememiz gerekir ki, Gümülcine’de bulunan iki şubemizin kapatıldığı günün ertesinde Sn.Petridis’in “Paratiritis tis Thrakis” gazetesine yazılı ve “Hronos” radyosuna sözlü olarak verdiği röportajlarda sarf ettiği sözler bizlerde hayal kırıklığından öte hisler uyandırmıştır. Özellikle,“Paratiritis tis Thrakis” gazetesine verdiği röportaj’da “Kimsenin dinine ya da kökenine göre yasallık konusunda çifte standart uygulanması yönünde bir talebi olacağını sanmıyorum” ifadesiyle, Sn.PETRİDİS, HİÇBİR SORUMLULUĞU ÜSTLENME NİYETİNDE OLMADIĞINI ORTAYA KOYDUĞU GİBİ, AZINLIĞIN HUKUKİ MESELELERDE ÇİFTE STANDART BEKLENTİSİ İÇİNDE OLDUĞUNU İMA EDEREK AZINLIK İNSANIYLA DALGA GEÇER BİR TAVIR SERGİLEMİŞTİ. Eğer ki, konu çifte standart ise,  bunun yıllardır kimlere ve ne şekilde uygulandığını yeniden gözden geçirmesini kendisine tavsiye ederiz.

Ayrıca,  öncelikle tüm yetkililerin, sonrasında da kanun ve hukuktan bahseden Belediye Başkanı Sn.Petridis’in,  aralarında üyelerimizin ve 3-5 yaşlarında çocukların da bulunduğu bir topluluğa,öncesinde derneğimizi muhattap almaksızın veya herhangi bir kapatma talebinde bulunmaksızıngerçekleştirilensürekli polis baskınlarının hukukun hangi katmanında yer aldığı noktasında bizleri ve tüm kamuoyunu aydınlatmasını beklediğimizi belirtmek isteriz.

Bu süreçte, yerel çoğunluk basını tarafından gerek derneğimiz ve Yönetim Kurulu üyelerimiz gerekse kapatılan şubelerimiz hakkında bilinçli bir karalama kampanyası yürütülmüştür. Henüz hukuki süreç tamamlanmadan bu tür mesnetsiz iddiaların kamuoyu önünde dile getirilmesinin hukuka aykırılığı ve özellikle masumiyet karinesine aykırılığı herkesin malumudur ve bu konuda ilgili makamların görevlerini ifa etmeleri elzemdir.

Diğer yandan bugün yayımladıkları açıklama ile dik bir duruş sergileyen ve derneğimize yönelik desteklerini esirgemeyen Gümülcine Belediye meclis üyesi soydaşlarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Bu açıklamanın ardından,TARAFIMIZCA AÇIKÇA MERAK EDİLEN DİĞER BİR HUSUS DA, BELEDİYE MECLİS  ÜYESİ DİĞER ON (10) SOYDAŞIMIZIN, AZINLIĞIMIZ VE KENDİ SEÇMENLERİNİN ÖNÜNE NASIL BİR İZAHAT İLE ÇIKACAKLARIDIR. BU KONUYU KAMUOYUNUN DEĞERLENDİRMESİNE SUNDUĞUMUZU BEYAN EDER, SAYGILARIMIZI SUNARIZ.

BATI TRAKYA AZINLIĞI YÜKSEK TAHSİLLİLER DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz