Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Bek Yokum! Ama Metios’u Desteklemeye Devam Edeceğim”

“Bek Yokum! Ama Metios’u Desteklemeye Devam Edeceğim”

4
0

“Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” demezler mi insana? Tamam! Sen Kozlukebir Belediyesi Başkanlığına aday ol, ol ama “Hristos Metios’u desteklemeye devam edeceğim” açıklaması da nedir?

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan yardımcılığından istifa eden Tarkan Multaza, önümüzdeki günlerde Kozlukebir Belediye Başkan adaylığıyla ilgili açıklama yapacağını açıkladı. Bu yazılı açıklamayla Tarkan Multaza, Kozlukebir Belediye Başkan adaylığına hazırlandığının da sinyalini verdi.

Verdi ancak, “Öncelikle Eyalet Başkanı’mız sayın Christos Metios’a iki dönem boyunca listesinde bana yer verip, bana güvenip, önemli sorumluluklar verdiği için en içten teşekkürlerimi sunarım. Önümüzdeki siyasi dönemlerde de benden desteğini esirgemeyen sayın Hristos Metios’u desteklemeye devam edeceğim.” Açıklaması dikkat çekti.

Tarkan Multaza kardeşimizle bir “husumetimiz” ve bir “alıp veremediğimiz” yok! Kaldı ki kendisiyle bir şahsi sorunum da yok. Varsa çıkıp açıklasın. Mesele, benim anlaşıp anlaşamayacağım konusu değil. Mesele, Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığı dönem zarfında Batı Trakya Türk Azınlığına bırakın azınlık haklarını, bölgenin ekonomik ve kalkınma konularında desteklerin eşit dağılım konuları başta olmak üzere, neyin mücadelesini verdi ve hizmet etti? Elle tutulan, gözle görülen bir tek kanıt sunmasını isterim! Açıklarsa da inanın çarşaf çarşaf BİRLİK Gazetesi olarak yayınlarız!

Tabii ki “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu”her Yunanistan vatandaşı gibi Yunanistan Anayasası’na uygun ve doğan hakkından dolayı açıklayabilir. Bölge halkı da bunu kabul eder ve destekler veya desteklemez. Ama “bunca yıl Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı olarak görev yaptın, Azınlık insanının değişik meslek gruplarında faliyet gösteren sektörlerdeki insanlarımıza neyin verilmesini sağladın? Ekonomik anlamda tek birini dile getirebilir mi? Diye sormaz mı bu halk?

Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcılığı görevinden sonra  bir de Belediye Başkanı olmak isteyen siyasetçi bu kardeşimize bölge insanı şunu soruyor; “Multaza Tarkan, yaptıkların neler? Görevde bulunduğun sürece yapamadıklarını nasıl yapacaksın?

Son olarak, Kozlukebir Belediye Başkan adaylığını önümüzdeki günlerde açıklayacağı sinyalini bir basın açıklamasıyla veren Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Multaza Tarkan kardeşimize şu soruyu soruyoruz;

Batı Trakya Türk Azınlığını hem ekonomik hem de siyasi olarak bitiren  Miçotakis hükümetinin desteklediği Eyalet Başkanı Hristos Metios’u neden desteklediğini bu Azınlık insanına yazılı olarak açıklar mısın?

SORU TEK VE BİR!!!!!

SEN KOZLUKEBİR BELEDİYESİ BAŞKANLIĞINA ADAY OL!

AMA DAHA KENDİ ADAYLIĞINI DAHİ METÇE DÜRÜST VE KARARLI BİR ŞEKİLDE AÇIKLAMAMIŞSIN!

YAPTIĞIN İLK YAZILI AÇIKLAMANIN İÇİNDE  ÖNE ÇIKARDIĞIN, “METİOS’U DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİM” DE NE DEMEK Kİ?

SEN KOZLUKEBİR BELEDİYESİ’NE BAĞLI AZINLIK İNSANINI MI DESTEKLEYECEKSİN?

VEYA AZINLIĞA ZERRE KADAR FAYDASI OLMAYAN BİR EYALET BAŞKANININ METİOS’UN PROPAGANDASINI YAPARAK DESTEKLEDİĞİNİ Mİ AÇIKLIYORSUN!

METİOS YUNANLI GENÇLERİN BATI TRAKYA’DA KALMASI İÇİN YENİ ÇİFTŞİ PROGRAMLARINI “YANDAŞLARINA” YÖNLENDİRİRKEN, AZINLIK GENÇLERİ KÖYLERİ BOŞALTIYOR VE HOLLANDA’DA SERALARDA AİLELERİNİ GERİDE BIRAKARAK ÇALŞIŞMAYA GİDİYOR!

SİZ BUNU DAHİ DİLE GETİREMEDİNİZ KOSKOCAMAN 4 YIL BOYUNCA.

ÖNCE BUNUNLA HESAPLAŞIN! VE ŞU SORUYU SORUN!

“BİZ BATI TRAKYA TÜRK AZINLIK İNSANININ YARARINA NE YATIK Kİ??!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz