Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAYRAM NAMAZI İÇİN BAŞVURU YAPTILAR

BAYRAM NAMAZI İÇİN BAŞVURU YAPTILAR

44
0

Bayram Namazı’nı kılmak üzere kendilerine cami tahsis edilmesi için resmi başvuruda bulundular.

Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği yöneticileri, yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Selanik’te Bayram Namazı’nı kılmak üzere Belediye Başkanı Yannis Butaris’ten Yeni Cami’nin kendilerine tahsis edilmesi için resmi başvuru yaptılar.

Selanik’te yaşayan Müslümanlar olmak üzere, dokuz günlük Bayram tatili nedeniyle Selanik’e akın edecek olan Türk turistlerin de Bayram Namazını kılmaları için caminin tahsis edilmesi büyük önem arzediyor.

Geçtiğimiz yıl yapılan başvuru kabul görmemişti, dolayısıyla da Bayram namazı’nı kılmak için cami bulamadılar ve Bayram Namazını Makedonya-Trakya Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği’nin kendi imkanlarıyla kısıtlı alanda meydana getirdikleri Osmaniye Mescidi’nde eda etmek zorunda kalmışlardı. Şimdi tüm gözler Belediye Başkanı Butaris yönetimine çevrilmiş vaziyette. 

 

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΟΔΟΣ/ΚΕΡΜΑΣΤΗΣ 2, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54632

ΤΗΛ/ΦΑΞ 2310546808

e-mail dernek-sel@hotmail.com

www.selanikdernegi.blogspot.gr

 

 

Θεσσαλονίκη 19/05/2016

Προς τον κ. Δήμαχο Θεσσαλονίκης,

Ως Μουσουλμάνοι πολίτες κάτοικοι της Θεσσαλονίκης  αιτούμαστε  μέσω του Συλλόγου μας να παραχωρηθεί η χρήση του ΓΕΝΙ ΤΖΑΜΙ (Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο) ώστε να καταστεί δυνατόν να εορτασθεί στις 7 Ιουλίου 2016 η εορτή του Ραμαζανίου και να τελεσθεί η ιερή προσευχή στους λαμπρούς χώρους αυτού του σημαντικού μνημείου της πόλης μας.

Τονίζουμε ότι το αίτημά μας γιά την τέλεση θρησκευτικών εκδηλώσεων είναι πάντοτε σύμφωνο με το Νόμο και βασισμένο στο γενικό πλαίσιο προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας όπως αυτό τίθεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας από την Ευρωπαική Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και από σειρά Διεθνών Συνθηκών.

Ως γνωστόν στη Θεσσαλονίκη δε λειτουργεί ισλαμικό τέμενος και οι χώροι του Συλλόγου μας δεν επαρκούν αλλά και δεν συνάδουν με την επισημότητα και την ιερότητα αυτής της τελετής. Αυτοί είναι και οι λόγοι που μάς ωθούν να αιτηθούμε την παραχώρηση του μνημείου γιά την κατάλληλη κάλυψη της ιερής τελετής ώστε να ικανοποιηθεί το θρησκευτικό αίσθημα των πιστών που πρόκειται να προσέλθουν.

Σάς παρακαλούμε να προβλεφθεί να γίνει η παραχώρηση του μνημείου τουλάχιστον 7 ημέρες πριν την 7η Ιουλίου που είναι η ημέρα της επίσημης τελετής ώστε να γίνουν ορισμένες απαραίτητες προετοιμασίες στο χώρο σύμφωνα με τα τελετουργικά έθιμα της θρησείας μας. Σάς παρακαλούμε επίσης να μάς δωθεί το δικαίωμα να καλέσουμε εμείς ως Σύλλογος τον ιμάμη της επιλογής μας ώστε να γίνει η τέλεση της εορτής με τον επιθυμητό παραδοσιακό τρόπο λατρείας των προγόνων μας.

Θα θέλαμε να σάς τονίσουμε επίσης την αμέριστη βούλησή και υπόσχεσή μας γιά προστασία και ορθή χρήση των χώρων του μνημείου. Ο σεβασμός και η καθαριότητα των χώρων τόσο κατά τη διάρκεια της και των προετοιμασιών όσο και μετά το πέρας της εορτής είναι κάτι που θα τηρηθεί με ευλάβεια με δική μας παραίνεση, φροντίδα και πρωτοβουλία.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ευχαριστήσουμε το Δήμο Θεσσαλονίκης και ιδιαθυέρως εσάς κε Δήμαρχε γιά την προσοχή σας. Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι η θρησκευτική αυτή εκδήλωση θα έχει ένα ιδαίτερα θετικό αποτέλεσμα γιά τον τόπο μας και γιά τον πολιτισμό μας δίνοντας ταυτόχρονα ένα πολύτιμο μήνυμα αγάπης, ειρήνης, ανεκτικότητας και συμφιλίωσης.

Με τιμή

Οσμάν Ισμαήλογλου

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz