Ana Sayfa Batı Trakya “Batı Trakya’daki Sorunları Aşmak İstiyoruz”

“Batı Trakya’daki Sorunları Aşmak İstiyoruz”

3
0

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile geçtiğimiz Çarşamba günü Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Zirvesi’nde bir araya geldi. Bu buluşma sonrasında Erdoğan, her iki liderin de son seçimlerden galip çıkmış olmasının, ilişkilerin pozitif bir yönde ilerlemesi için adımlar atma arzusunu arttırdığını belirtti.
Erdoğan, “Tarihten gelen tecrübelerimiz bellidir ve biz bu durumun devam etmesini istemiyoruz. Sayın Miçotakis ve ben, yeni seçimlerden geçtik. İki seçim kazananı lider olarak, olumlu bir yönde adımlar atmayı arzuluyoruz.” dedi.
Erdoğan, Miçotakis ile yaptığı görüşmenin en önemli konusunun Batı Trakya’daki sorunlar olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti: “Bu sorunları aşmayı istiyoruz, müftüler meselesini aşmayı istiyoruz. Hem Elçilerimiz hem de Dışişleri Bakanlarımız toplantılar yapacak, hazırlıkları yapacaklar ve sonrasında iki lider olarak biz bir araya geleceğiz ve gereken adımları atacağız.”

“Dış politika emin ellerde”

Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO zirvesinin oturum aralarında Yunan ve Türk heyetleri arasında gerçekleşen görüşmede, iki taraf çeşitli konuları gündeme getirdi. Ana muhalefet, ele alınan bu konuların içinde Batı Trakya’daki Türk Azınlığın sorunlarının da ele alındığını ileri sürüyor.
Bunun üzerine Atina’daki diplomatik kaynaklar ana muhalefetin iddialarına cevaben, görüşülen konular arasında, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in, son seçim öncesi dönemde Gümülcine’deki Başkonsolosluğunun müdahaleleri konusunu da gündeme getirdiği ileri sürülüyor.
Aynı kaynaklara göre, Başbakanın Yunan vatandaşlarını ilgilendiren meseleleri ve ülkenin egemenlik meselelerini hiçbir zaman müzakere etmediğini ve müzakereyi kabul etmediğini vurguluyorlar ve “dolayısıyla ana muhalefet tedirgin olmasın. Dış politika emin ellerde” diye vurguluyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz