Ana Sayfa Batı Trakya Haber Batı Trakya Devasa Bir Askeri Üsse Dönüştürülüyor!

Batı Trakya Devasa Bir Askeri Üsse Dönüştürülüyor!

1
0

Dedeağaç limanı ABD kaynaklarıyla büyütülüyor, Batı Trakya’da kara kuvvetlerini askeri alanda yakın gelecekte çok uluslu katılımla tatbikatların başlatılması planlanıyor.

İskeçe bölgesinde Yunanistan ile ABD silahlı kuvvetleri arasında gerçekleştirilecek ortak “KENTAUROS 21” isimli askeri tatbikat için silahlar tatbikat bölgesine sivil TIR’larla taşınmaya devam ediyor.

Daha önce de BİRLİK Gazetesi’nin belirttiği üzere ve görünüşe göre, ABD’nin Batı Trakya bölgesinde attığı adımlar sadece Dedeağaç’ı bir geçiş güzergahı olarak değil, Dedeağaç ve Batı Trakya genelinde kalıcı olmak üzere hareketler yaptığı gün geçtikçe netleşiyor.

Bu, son planlamaya göre İskeçe’nin Kayalar (Petrohori) bölgesinde bununan ve 4. Kolordu’ya ait bölgenin en büyük atış talim alanlarından birinde önümüzdeki günlerde, Yunanistan ile ABD silahlı kuvvetleri arasında ortak olarak “KENTAUROS 21” isimli askeri tatbikat gerçekleştirilecek.

Bu tatbikata zırhlı piyade ve topçu ve tankçı birliklerin katılması bekleniyor. Bu tatbikat her ne kadar sadece Yunanistan ve ABD arasında başlatılsa da, ilerleyen zaman içerisinde İskeçe bölgesi ve Dedeağaç bölgesinde genişletilerek Fransa, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin de katılımıyla yapılması palnlanıyor.

Kısacası, Batı Trakya bundan sonra çok uluslu askeri tatbikatların ve kara kuvvetlerinin eğitim alanına dönüşmesi için hazırlıkların başladığı ve genişleyerek devam edeceği kaçınılmaz bir hal alacağa benziyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz