Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlar’dan Gelen Kardeşlerimiz Bu Ülkenin Göçmeni Değil, Asli...

“Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlar’dan Gelen Kardeşlerimiz Bu Ülkenin Göçmeni Değil, Asli Evladıdır”

1
0

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Büyük Rumeli Buluşması” programında yaptığı konuşmada, “Batı Trakya, Bulgaristan ve Balkanlardan gelen kardeşlerimiz bu ülkenin göçmeni değil, asli evladıdır” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Büyük Rumeli Buluşması” programına katılarak bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rumeli’nin mahzun ve mağrur evlatlarını, sevgili gençleri, değerli hanımları ve aziz vatandaşları selamladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kalbi kendileriyle çarpan herkese, soydaşlara sevgi ve saygılarını gönderdiğini dile getirerek bu güzel buluşmada katkısı bulunanlara teşekkür etti.

Bugün salonda asırlar boyunca “Allah Allah” nidalarıyla Viyana kapılarına dayanan akıncıların seslerini duyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün burada Rumeli türkülerinin, yürek tellerimizi titreten, ince, zarif, narin, kanat çırpışlarını duyuyorum. Bugün burada, Bursa’dan Bosna’ya, İstanbul’dan Üsküp’e uzanan muhteşem bir sevgi selini, muhabbet deryasını görüyorum. Burada hamuru acıyla, çileyle, aşkla, sevdayla, dayanışmayla yoğrulmuş, ebedî ve ezelî kardeşliğimizin remzini görüyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Rumeli Ağıtı’nın “Bir Rumeli Türküsü kanat çırptı gümüş vazolarda/Sımsıcak bir dua yıkıldı ellerime/Burma bıyıklı ağıtlar dizginledi zamanı/Kana batmış toynaklarda, yeşil bir gül dillendi/Sessizlik keklikleri makaslarken gökleri/Bir ezan yağmuruyla ta can evimden yandım/Ve yumdum gözlerimi İstanbul’da/Üsküp’te, Kalkandelen’de uyandım/Ötelerde kanlar, câmiler, şadırvanlar/Fatih Köprüsü gülümser beride/Vardar Ovası’nı titreten rüzgar/Dalgalandırır gönülleri de/İsmine Estergon derler/Bir yarim var Rumeli’de” mısralarını okudu.

Sadece Rumeli’de değil, Balkanlar’dan Kafkaslara, Adriyatik’ten Altaylara, 3 kıta 7 iklimde gönüllerin bir olduğu nice kardeşlerinin olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ellerini semaya açarak “Allah Türkiye’ye zeval vermesin” niyazıyla gözyaşı döken nice sevdalıları olduğunu ifade etti.

“Biz istiklal ve istikbal bayrağını Osmanlı’dan devralmış bir devletiz”

Salondakilerin çok güzel ve vefakar insanlar olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbim muhabbetimizi daim eylesin diyorum. Kardeşlerim biz istiklal ve istikbal bayrağını bir dönem hükümranlık alanı 10 milyonlarca kilometrekareyi bulan Osmanlı’dan devralmış bir devletiz. Türkiye Cumhuriyeti bin yıldır bu topraklarda varlık yokluk mücadelesi veren mücadelemizin ilk değil en son devletidir” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Büyük Rumeli Buluşması” programına Batı Trakya’dan Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Mustafa Trampa, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Hasan Küçük, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu ve Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet, oğlu Levent Sadık Ahmet, kızı Funda Sadık Ahmet, ve Balkan coğrafyasından davetliler katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz