Ana Sayfa Batı Trakya Başkonsolos Ünal Yağmur Duasına Katıldı, Geçmiş Olsun Dileklerini İletti

Başkonsolos Ünal Yağmur Duasına Katıldı, Geçmiş Olsun Dileklerini İletti

5
0

Batı Trakya’da Meriç ve Rodop illerinde meydana gelen yangınlar nedeniyle tüm camilerde bugün Cuma namazı sonrası yağmur duası yapıldı. Yağmur duasına katılan Başkonsolos Ünal soydaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Gümülcine ve İskeçe’deki camilerde, Dedeağaç ve Gümülcine bölgelerinde birçok noktada meydana gelen orman yangınlarının önüne geçilmesi için Cuma namazı sonrasında yağmur duası yapıldı.

Kozlardere köyünde yapılan yağmur duasına Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal da katılarak soydaşlarıyla birlikte dua etti.

Başkonsolos Aykut Ünal da orman yangınlarının yol açtığı hasarı bizzat yerinde görmek üzere köyleri ziyaret ederek soydaşlarına geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yağmur duasını Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Seçilllmiş Müftüsü İbrahim Şerif yaptı.

Müftü İbrahim Şerif dua öncesi halka hitaben yaptığı konuşmada, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu olarak bölgede meydana gelen yangınlardan zarar gören aileler için yardım kampanyası başlatacaklarını söyledi.

Müftü Şerif, ormanların yok olmasıyla yaşanabilecek sel felaketine karşı uyarılarda bulunan Şerif, bunun önüne geçilmesi için önlem alınmaya başlanması gerektiğini vurguladı.

Başkonsolos Aykut Ünal Maronya-Şapçı Belediyesini ziyaret ederek bölgede çıkan yangınlar hakkında bilgi aldı, Belediye Başkanı Dinos Haritopulos’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz