Ana Sayfa Batı Trakya Haber Başkan Rıdvan Deli Hüseyin Soydaşlarını Uyarıyor; Dikkat!

Başkan Rıdvan Deli Hüseyin Soydaşlarını Uyarıyor; Dikkat!

2
0

Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin, bölgedeki soydaşlarını uyarıyor. MASKE !!! MESAFE !!! TEMİZLİK !!!

İskeçe’nin dağlık bölgesinde bulunan Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Deli Hüseyin, şahsına ait sosyal medya hesabında paylaştığı yazıda, Belediye bünyesinde bulunan köylerde  son döneme Koronavirüs vakalarının görüldüğünü, hatta Belediyede görevli mesai arkadaşlarının da Koronavirüse yakalandığını açıkladı.

Başkan Rıdvan Deli Hüseyin, bölgedeki soydaşlarına seslenerek, “Bunları söylerken sizleri paniğe sokmak-korkutmak maksadıyla değil, önlemlere daha fazla sabırla ve önemle sarılmak ve tavsiye edilen kurallara uymak için uyarmaya çalışıyorum. MASKE !!! MESAFE !!! TEMİZLİK !!!” uyarısı yapıyor.

 

Başkan Rıdvan Deli Hüseyin’in açıklaması aynen aşağıdaki gibidir:

“Vaka sayıları açıklanmaya başlandı. Gerçekten de açıklanan rakamlar biraz ürkütücü.”

“Saygıdeğer Belediye Sakinleri, Sevgili dostlar!

Uzun zamandır koronavirüs pandemisi ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadığımı hepiniz takip etmişsinizdir.

Gerçekten de buna herhangi bir ihtiyaç duyulduğunu da söyleyemem.

Ancak Tüm Dünyada olduğu gibi Ülkemizde de son dönemlerde rekorlar olarak ifade edilen vakâ sayıları açıklanmaya başlandı. Gerçekten de açıklanan rakamlar biraz ürkütücü.

Ancak gene de bölgemizin, Mustafçova Belediyesinin, vaka sayıları itibariyle vatanımız Yunanistan’ın diğer bölgelerine nazâran çok daha iyi durumda olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Ancak bu bizim bölgemizde hiçbir sorun yok demek, hiçbir vaka yok demek değildir.

Bu dönemde arada bir de olsa bazı vakalar görüldü.

Son dönemlerde bizim bölgemizde de artış olduğunu görmem siz sevgili soydaşlarıma bazı uyarılarda bulunma ihtiyacını doğurmuştur.

Tabii ki biz uyarılarımızı yaparken UZUN ZAMANDIR ORTALIKTA OLMAYAN KLAVYE SİLÂHŞÖRLERİ de kendilerini hazırlayıp kurşun atmak için de hazırlıklara başlayabilir.

Malüm, yaklaşık 3-4 aydır sesleri-kurşunları gerekli makamlara BAKAN ve BAKANLIKLARA, BAŞBAKANA pek ATAMADIKLARINI GÖRDÜM.

Atamadıklarını görünce, ortadan kaybolduklarını görünce de ASLINDA HEDEFİN ÜZÜM YEMEK DEĞİL BAĞCIYI-BİZİ DÖVMEK OLDUĞUNU görmüş, anlamış olduk…Eleştiriler SAMİMİ DEĞİL SİYASİ İMİŞ…

Pandeminin böyle güzellikleri de getirebileceğini hiç tahmin etmemiştim.

Konumuza dönecek olursam, PANDEMİNİN BÖLGEMİZE UFAK UFAK TEKRAR UĞRAMAYA BAŞLADIĞINI rahatlıkla söyleyebilirim.

Ve bu sefer daha geniş bir coğrafi alan üzerinde dönüyor.

Şöyle ki geçen dönemlerde daha çok  ŞAHİN MERKEZLİ bir sorunumuz varken, bu dönemde aynı anda ŞAHİN DAHİL OLMAK ÜZERE-  Ilıca- KOZLUCA- Mustafçova- DOLAPHAN ve DOLAPHAN’ın BİR ÇOK MAHALLESİNDE- Şiroko- KURU MAHALLE- Para Mahalle- KOÇİNA MAHALLE- Ketenlik…v.s gibi ( YASSIÖREN TARAFI HARİÇ ) neredeyse her tarafta ufak ta olsa bir hareketlilik olduğunu sizlere rahatlıkla söyleyebilirim. Arada bir de olsa vakâlarımız kendini bu bölgelerde göstermiştir. Belediyemizde de bazı mesai arkadaşlarımız virüsten etkilendiler. Bu fırsatla, Virüse maruz kalıp zorluk yaşayan herkese allahtan şifalar diliyor, kendilerine ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Bunları söylerken sizleri PANİĞE SOKMAK-KORKUTMAK MAKSADIYLA DEĞİL, ÖNLEMLERE DAHA Fazla SABIRLA VE ÖNEMLE SARILMAK ve TAVSİYE EDİLEN KURALLARA UYMAK İÇİN UYARMAYA ÇALIŞIYORUM.

MASKE !!!

MESAFE !!!

TEMİZLİK !!!

Sevgili Soydaşlarım,

Dedeağaç Hastahanesi an itibariyle DOLU. Yatak sayısı arttırılmasına rağmen…

İskeçe’de Pandemi bölümü yokken oluşturuldu, an itibariyle DOLU.

Allah’a sonsuz şükürler olsun ki bölgemizden çok zor durumda olan hasta sayımız ” AZ ” .

ANCAK NEDEN ” HİÇ ” OLMASIN.

Bunu başarmak için,

MASKE !!!

MESAFE !!!

TEMİZLİK !!!

Kardeşlerim,

ÖNLEMLER BİZİ SEVDİKLERİMİZDEN belki ŞU AN UZAK TUTAR AMA YARINLARDA DAHA SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE BULUŞABİLMEK İÇİN BU DÖNEMDE SEVDİKLERİMİZ İLE BİRAZ MESAFELİ OLMAMIZDA FAYDA VAR.

Yurtdışından gelen dostlar,

Gurbet elde Özlem ve Hasret içinde geçen 3-4 ayın sonrasında memlekete, anne babanızın yanına dönerken,

Eşinizin evlâtlarınızın kokusuna hasret kalmışken,

YOLA ÇIKMADAN ÖNCE,

NE OLUR GEREKLİ TESTLERİ YAPIP HAREKET EDİN.

Bunu yukarıda saydığım EN ÖZELLERİNİZ İÇİN YAPIN.

KENDİNİZ İÇİN YAPIN.

Hatta yetkililerin dediği gibi :

POZİTİF ÇIKMASANIZ DAHİ 5-6 GÜN KENDİNİZİ SEVDİKLERİNİZDEN BİRAZ MESAFELİ TUTUN.

5-6 GÜN BOYUNCA KENDİNİZİ BULUNDUĞUNUZ ORTAMDA İZOLE EDİN.

DOSTLAR,

Mart ayından itibaren neler çektiğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Bunu sevdiğimiz insanları dahi kaybederek tecrübe ettik. Maddi olarak zararlar gördük. Psikolojik olarak çöktük. Bu tür tecrübelere tekrar ihtiyacımız yok.

Hep birlikte elele vererek başardığımız çok şeyler var.

Şu an bölgemiz en temiz bölgelerden biri ama BUNU OLUMLU-OLUMSUZ DEĞİŞTİRMEK TAMAMIYLA BİZİM ELİMİZDE.

Sözlerimi bir Hadis-i Şerif ile noktalayacağım.

“MÜ’MİN AYNI YERDEN İKİ KERE ISIRILMAZ…”

Ben Peygamberimizin bu sözünden şunu anlıyorum:

ISIRILIRSAK, MÜSLÜMANLIĞIMIZI SORGULAMAMIZ GEREKECEK…

Sizleri Allah’a Emanet Ediyorum. Kalın Sağlıcakla.”

Mustafçova Belediye Başkanı

Rıdvan DELİ HÜSEYİN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz