Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BALKANLAR’DAKİ TÜRK KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI YOĞUN KATILIMLA BATI TRAKYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

BALKANLAR’DAKİ TÜRK KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI YOĞUN KATILIMLA BATI TRAKYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23
0

Balkanlar’daki Türk Kadınlar Günü kutlaması yoğun bir katılımla Batı Trakya’da gerçekleştirildi.

Balkanlar’daki Türk Kadınlar Günü kutlaması yoğun bir katılımla Batı Trakya’da gerçekleştirildi. Rodop iline bağlı Yassıköy’de gerçekleştirilen kutlama etkinliğine yaklaşık 1.000 ve üzeri kadın katıldı. Etkinliğe “Gelenekten Geleceğe” defilesi damgasını vurdu. Defilede genç kızlar yöresel giysilerle sahnede yürüyerek tanıtımı başarıyla yaptılar. Etkinlikte, daha önceleri yapılan kompozisyon yarışmasında dereceye giren bayanlara ödülleri takdim edildi.

Etkinliğe başta Başkonsolos Ali Rıza Akıncı’nın değerli eşleri Hülya Akıncı hanımefendi olmak üzere, Muavin Konsolos Derya Ocak, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’in eşi Celile Şerif, Azınlık Milletvekillerinin eşleri, Azınlık belediye başkanlarının eşleri, İskeçe Müftü Yardımcısı Fatma İmam, Romanya Demokrat Türk Birliği Kadınlar Komisyonu Başkanı Melek Amet, Romanya Müslüman tatar Türklerinin Demokrat Birliği Kadın Teşkilatı Başkanı Türkan Bari, Romanya Aşağı Tuna Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Kültür Merkezi Başkanı Gülten Abdullah’ın yanısıra Batı Trakya’da faaliyet gösteren kadın sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri katıldı.

Etkinliğe katılan Türkiye’den T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara güzel bir müzik ziyafeti sundu. Dinkler Hanımeli Derneği Korosu da yöresel türküleri seslendirerek Batı Trakya havası estirdi.

 “Bizim topraklarda önce kadınlar uyanır”

Etkinlikte bir selamlama konuşması yapan Başkonsolosun eşi Hülya Akıncı hanımefendi, “bizim topraklarda önce kadınlar uyanır, sonra güneş doğarmış. Bahsedilen bu topraklar Anadolu, Balkanlar yada Batı Trakya olsa gerek” dedi ve tüm kadınların kadınlar gününü kutlayarak yoğun katılımcıları selamladı. Öyle ki bu önemli ve başarılı etkinliğe Batı Trakya’nın her köşesinden kadınlar akın etti ve gönüllerince eğlendiler.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5elu1b_bati-trakya-kadinlar-gecesi-2017-video-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5elv3p_bati-trakya-kadinlar-gecesi-2017-video-2_news

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz