Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ: “YUNANİSTAN’IN BU TUTUMUNU NOT ETTİK”

BAŞBAKAN YARDIMCISI BEKİR BOZDAĞ: “YUNANİSTAN’IN BU TUTUMUNU NOT ETTİK”

25
0

T.C.Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yunanistan’ın FETÖ’cü askerleri koruma altına alıp konuyu NATO’ya taşımasıyla ilgili, “Yunanistan’ın hem komşuluk hukukuna hem de uluslararası hukuka aykırı yaklaşımlardan fevkalade rahatsızız.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yunanistan’ın FETÖ’cü askerleri koruma altına alıp konuyu NATO’ya taşımasıyla ilgili, “Yunanistan’ın hem komşuluk hukukuna hem de uluslararası hukuka aykırı yaklaşımlardan fevkalade rahatsızız. Türkiye Yunanistan’ın aldığı bu tutumu not etmiştir” dedi.

“Yunanistan Türkiye gibi askeri darbelere maruz kalmış bir ülkedir”

Seçim bölgesi olan Yozgat’ta çalışmalarını sürdüren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunanistan’ın 90 FETÖ’cü askeri koruma altına alıp konuyu NATO’ya bildirmesi ile ilgili bir soruyu yanıtlayan Bozdağ şunları söyledi:

“Yunanistan Türkiye gibi askeri darbelere maruz kalmış bir ülkedir. Askeri darbelerin ne olduğunu en az bizim kadar bilmektedirler. 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü sonrası başarısız darbecilerin bazıları Yunanistan’a kaçtılar ve orada himaye gördüler. Biz Türkiye olarak, darbeye karışan, darbeci, FETÖ’cü bu kişilerin Türkiye’ye iadesini kabul ettik. Uluslararası hukuk Yunanistan’ın bunları iade yapmasını emrediyor. Burada bir takdir hakları olmadığı delilerle çok sağlam ama buna rağmen Yunanistan iadeyi gerçekleştirmedi. Bazılarına sığınma hakkı veren yaklaşım içerisine girdi. Bunları korumak ve kollamak için başka tedbirler de aldı.

“Türkiye Yunanistan’ın aldığı bu tutumu not etmiştir”

Hem komşuluk hukukuna hem de uluslararası hukuka aykırı yaklaşımlardan fevkalade rahatsızız. Türkiye Yunanistan’ın aldığı bu tutumu not etmiştir. Bunları not ettiğimizi Yunanistan’ın da bilmesinde fayda vardır. Konunun NATO ile bir alakası yoktur. Başkalarının bu konuma müdahil olmasına neden olacak hukuki bir yolda bildiğim kadarı ile yoktur. İki ülkenin arasındaki bir konudur. Yunanistan adli makamları zaten kararını vermiştir. Yunan adli makamları Türkiye’nin aleyhinde bir karar verdi diye Türkiye terörle mücadelesinde vazgeçecek değildir. FETÖ’cü teröristlerle de mücadele etmekten vazgeçmeyecektir.

Bilindiği gibi biz FETÖ terör örgütü ve onların teröristleri ile yurt dışında etkin ve kararlı bir şekilde mücadelemize devam ediyoruz. Buna Yunanistan veya bir başka ülkenin kendi egemenlik sahası içerisinde dilediği gibi tavır koyma hakkı olabilir ama bizim terörle mücadelemizi engellemez bu. Dolayısıyla biz mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz