Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIKÇA GRUBU ALEVİ-BEKTAŞİ FEDERASYONU İFTARINA KATILDI

AZINLIKÇA GRUBU ALEVİ-BEKTAŞİ FEDERASYONU İFTARINA KATILDI

17
0

Türkiye’deki Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu’nun İstanbul’da düzenlediği iftar yemeğine Azınlıkça grubu adına Genel Koordinatör Aydın Bostancı katıldı. Geceye katılan Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katılımcılara hitap ederek iftar vesilesiyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

İşadamları Zeynel Abidin Erdem ve İbrahim Polat sponsorluğunda ve Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından 26 Temmuz Perşembe akşamı Polat Otel’de düzenlenen iftar yemeğine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul milletvekilleri Hakan Şükür ve İbrahim Yiğit, CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Dünya Bektaşiler Birliği Lideri Baba Mondi, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun ve Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Cengiz Hortoğlu, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran,  İstanbul Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Musevi Cemaati Ruhani Lideri Hahambaşı İsak Haleva, Ermeni Patrik Vekili Episkopos Aram Ateşyan ve Süryani Ortodoks Cemaati Ruhani Lideri Yusuf Çetin katıldılar.

 

Program Beyazıt Camii İmamı Suat Gözütok’un Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Gecede katılımcılara hitap eden T.C. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iftara katılan nezih toplulukla birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu belirtti. Ramazan’ın dayanışmayı bereketi, kardeşliği pekiştirme ayı olduğunu belirten Gül, “Böyle bir ayda ülkemizin dört bir yanında Ramazan’ın ruhuna uygun çok güzel faaliyetler var. İşte bunlardan en anlamlısını ve en nezih olanlarından birini bugün burada gerçekleştirdiniz. Bu yemeği organize eden herkesi tebrik ediyorum” dedi.

 

Türkiye’nin bütün çeşitliliklerini salonda gördüğünü belirten Abdullah Gül, “Burada sadece Türkiye’nin büyük Müslüman nüfusu değil, Müslüman olmayan kesiminin de değerli temsilcileri, din adamları var. Onlarla hep beraber burada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Çünkü dayanışma içinde olmak, kendimizi tanımak, ülkemizin gerçeklerini bilmek her şeyin önünde geliyor. Bütün problemler birbirimizi bilmemekten ve ülkenin gerçeğini tanımamaktan geliyor” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz