Ana Sayfa Batı Trakya Azınlık Gençleri Alevlerle Mücadele Ediyor

Azınlık Gençleri Alevlerle Mücadele Ediyor

4
0

Yangınların meydana geldiği köylerde Azınlık gençleri de itfaiyeye destek vererek gece gündüz demeden alevlere karşı kendi imkanlarıyla mücadele veriyor.

Dedeağaç’ta başlayan yangın 6 günden bu yana devam ediyor. Yangın söndürülemeyince de cepheler genişledi ve Rodop ili sınırlarına girdi.

Çarşamba günü öğleden sonra Dedeağaç-Gümülcine arasında bulunan Hasanlar köyü alevlere teslim olmaya az bir süre kala itfaiye ekipleri karadan ve havadan alevlerin köydeki evlere ulaşmaması için büyük mücadele verdi ve neticede alevler köydeki evlere zarar vermeden söndürüldü.

Öte yandan Hasanlar köyü civarında yangın devam ederken, Musaköy, Gürece ve daha etraf köylerden gençler başta olmak üzere köy halkı traktörleriyle ve var olan imkanlarıyla, alevlerin Hasanlar köyü yakınlarında bulunan Egnatia otoyolunu aşarak köylerine ulaşmaması için adeta seferber oldular ve el birliği ile alevlere müdahale ederek söndürme çalışmalarına katılıyor.

Bizler de BİRLİK Gazetesi olarak zor saatlerin yaşandığı değişik bölgelerde alevlere karşı verilen mücadeleleri yakından takip ediyoruz, sizler için görüntülüyoruz.

Not: Birlik gazetesini telefonla arayan bir genç bir özeleştiri yaptı ve Gürece köyü gençlerinin de orada olduğunu ancak haberin içinde geçmediğini sitem ederek bildirdi. Biz de kendisinin tarafımıza verdiği bilgiye dayanarak Gürece köyü gençlerinin de orada alevlerle mücadele ettiğini haberimizde yer verdik. Burada bir kasıt olmadığı gibi bu tür karışık zamanlarda detaylar üzerinde bazı eksiklikler oluyor. Önemli olan yardımlaşma ve işbirliği.

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz