Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIĞIN “ALTIN ÇOCUKLARI” GURURUMUZ OLDU

AZINLIĞIN “ALTIN ÇOCUKLARI” GURURUMUZ OLDU

25
0

Kuzey Yunanistan’da yapılan “OKINAWA KARATE” şampiyonasında Eymen Kurt ve Emre Alaca altın madalya kazanarak Azınlığın gururu oldu.

Hafta sonu Selanik’te gerçekleştirilen Kuzey Yunanistan “OKINAWA KARATE” şampiyonasında Gümülcine’den Eymen Kurt ve Emre Alaca altın madalya kazanarak Azınlığın gururu oldu. İki değişik kategoride mücadele eden sporcularımız çıktıkları tüm müsabakalarda rakiplerine üstünlük sağladılar ve birincilik kürsüsüne çıkarak altın madalyanın sahibi oldular.

Başta ailelesini gururlandıran geçen senenin şampiyonu 12 yaşındaki küçük ama büyük sporcu Eymen Kurt bu yıl da aynı başarıyı göstererek altın madalyayla Gümülcine’ye döndü.

Bir üst kategoride yarışan başarılı sporcumuz 16 yaşındaki Emre Alaca bu yıl ilk kez katıldığı şampiyonada rakiplerini bir bir devirerek birincilik kürsüsüne çıktı ve altın madalyanın sahibi oldu. Alaca bu başarısıyla geleceğe yönelik ümit verirken ailesine ve hocalarına hem de Azınlığa büyük sevinç yaşattı.

KÜÇÜK KIZ VE ERKEK KARDEŞLERİMİZ DE SELANİK’TEN ALTIN VE GÜMÜŞ MADALYAYLA DÖNDÜ

Yaklaşık 4 yıldan beri bu spor alanında faaliyet gösteren başka kategorilerde mücadele veren çocuklarımızın içinde Gümülcine’den Azra Karapaça Kata (hareketler) müsabakasında Altın madalyanın sahibi olurken, Kumite (dövüş) müsabakasında da gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bir diğer küçük sporcu kardeşimiz de Gümülcine’den Maksum Hasan. Maksum da Kata müsabakasında Altın madalya kazandı ve ardından da Kumite müsabakasında o da Gümüş madalya kazanarak başarılarını Altın ve Gümüş madalyalarla taçlandırmanın gururunu yaşadılar ve tabii ki aileleri ve Azınlık toplumuna bu sevinci yaşattılar.

BİRLİK Gazetesi olarak her iki sporcu kardeşimizi tebrik eder, başarılarının daimi ve devamını dileriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz