Ana Sayfa Batı Trakya Haber Azınlığın Yanında Dik ve Net Duruşundan Dolayı Neredeyse “Linç” Edecekler!

Azınlığın Yanında Dik ve Net Duruşundan Dolayı Neredeyse “Linç” Edecekler!

2
0

Milletvekili Burhan Baran’ı özellikle de Batı Trakya’daki bazı Yunan basın kuruluşları ve yazarlar, İskeçe’de Müftü seçimiyle ilgili desteğinden ve net duruşundan dolayı neredeyse “linç” edecekler! Baran’ı PASOK Partisine şikayet ettiler.

İskeçe’de Türk Azınlığın Müftü seçimine açıkça verdiği destekten dolayı İskeçe PASOK Partisi Milletvekili Burhan Baran hedef haline geldi. Yunan yazarlar ve basın PASOK Partisine çağrıda bulunarak, Burhan Baran’ın Müftü seçimiyle ilgili desteği konusunda pozisyonunu netleştirme çağrısında bulunuyor.  Ayrıca Milletvekili Burhan Baran’ı “Yunan Müslümanı” olarak adlandırıyorlar.

Yapılan haber ve paylaşımlarda şu ifadeler kullanılıyor:

“Pasok’un Yunan Müslümanı milletvekili Burhan Baran, azınlığı Türk olarak adlandırıyor ve onları İskeçe’nin yeni sözde müftüsü, yani devlet tarafından tanınmayan seçimlere katılmaya davet ediyor. PASOK’tan pozisyon alması isteniyor: Yunan mevzuatına saygı duyuyor mu evet mi hayır mı?”

Milletvekili Burhan Baran Müftü seçimiyle ilgili şu paylaşımı yapmıştı:

“Tüm Azınlığın ve İskeçe’mizin seçilmiş Müftüsü olacağını, İskeçe şehrinin  seçilmiş Vekili ve Danışma Kurulunun bir üyesi olarak, seçilecek hocamızın her halükarda yanında olacağım.”

“BTTA Danışma Kurulu vefat eden İskeçe müftüsü Ahmet Mete’nin vefatından sonra İskeçe müftülüğüne aday olarak Mustafa Trampa ve Mustafa Kamu hocalarımızı ve 09.09.2022 Cuma gününü seçim tarihi olarak ilan etmişti.

Bugün İskeçe Müftü vekili Ahmet Hraloğlu, Müftülük adayları Mustafa Trampa, Mustafa Kamu ile birlikte, müftülük çalışanları siyasi büromda ziyaretime geldiler. Kendilerine bu süreçte başarı dileklerimi bildirdim, iki hocamız arasından birinin seçim sonucu itibarıyla tüm azınlığın ve İskeçe’mizin seçilmiş müftüsü olacağını, İskeçe şehrinin  seçilmiş Vekili ve Danışma Kurulunun bir üyesi olarak, seçilecek hocamızın her halükarda yanında olacağımı kendilerine beyan edip, ziyaretten dolayı teşekkürlerimi bildirdim.

Azınlık insanının birlik ve beraberliğini bir kez daha göstermesine fırsat olacak olan 09.09.2022 Cuma günü yapılacak olan seçime katılımı toplumumuz için önem arz ettiğinden, tüm halkımızın bu seçime katılmalarını şehrin bir vekili olarak kendilerinden istirham ediyorum.”

Saygılarımla.

 

Aşağıdaki yazıyı, Yunan Parlamentosu Üyesi (Nea Demokratia), Siyaset Bilimi ve Tarih Doktorası olan Serez (Serres) Milletvekili paylaştı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz