“Atalarımızın dediği gibi, ARTIK MASALA PARA YOK sözünden yola çıkarak bölgemizin yararı için gerekli siyasi insiyatifleri alma zamanı geldi hatta geçmekte.”
Batı Trakya’da Azınlığın içinde siyasette yapılan yanlışları ve izlenen politikaları eleştirebilen, toplumu için doğru dürüst bir siyaset izleyebilirliliğini açıkça ifade eden yeni nesil genç siyasilerin de bulunduğu görülüyor. Eski Milletvekillerine göre daha net ve gerektiği gibi konuşabilenlerden biri de SİRİZA Partisi Rodop İl Örgütü Başkan Vekili Dr.Özgür Ferhat.
Özgür Ferhat, Batı Trakya’da tütün üretimiyle ilgili bir makale kaleme aldı. Özgür Ferhat, özellikle uzun yıllar Milletvekilliği yapan ve halen Yunanistan Parlamentosu’nda bulunan ama artık son zamanlarda iyice Azınlıktan kopan vede Azınlık sorunlarıyla pek fazla da ilgilenmediği açıkça görülen (Azınlık STK’ları, Müftüleri Mahkemelerde süründürülürken) İlhan Ahmet gibi Azınlık insanına içi boş vaatlerde (Primler kesilmeyecek, size para kazandıracam, Bakan Yardımcısı olursam herşey daha iyi olacak) bulunmuyor, aksine bugüne kadar yapılan yanlışları, izlenen politikaların doğruluğu veya yanlışlığını irdeleme cesaretini gösterebilmesi dahi yeni nesil politikacının Azınlık insanına hizmetin nasıl yapması gerektiğini gösteriyor.
Dr. Özgür Ferhat makalesinde, bugüne kadar tütün üretimiyle ilgili olarak takip edilen politikaları eleştiriyor, “Hata tütünde mi yoksa yanlış yapılan siyasette mi?” sorusunu gündeme getiriyor. Ferhat, bölgenin yararı için gerekli siyasi inisiyatifleri alma zamanının geldiğini hatta geçmekte olduğunu vurguluyor.
“Hata tütünde mi? yoksa yanlış yapılan siyasette mi?”
“Biyoteknoloji ve ilaç sanayi sektöründe bitkilere ve onlar üzerinden geliştirilen proteinlere ve diğer nanomaddelere dayanarak bir sürü salgın hastalığa karşı ilaç ve aşı patentlerinin keşfedilmesi ve toplu üretimin gerçekleşmesi sağlanıyor.
Bunlardan biride 2 yıldır dünyayı esir alan Covid-19 için üretilmesi planlanan yeni aşı ve bu aşının ana maddesi biz Batı Trakyalıların çok iyi tanıdığımız bildiğimiz bir bitki.
O aşılarda kullanılacak bitki TÜTÜN den başkası değil.
Araştırma ve bilim tarafını geçiyorum, çünkü patentin hala başvuru düzeyinde olması, sadece 6 ülkede (ABD, İNGİLTERE, MEKSİKA, BREZİLYA, ARJANTİN ve KANADADA) 24.000 kişi üzerinde denenmiş olması ve faz 3 çalışmalarını gerçekleştirip onay beklediğini bildiğimizden yorum yapmak için henüz erken.
Asıl mesele Japonya-Kanada bandıralı Medicago firması bu aşıları TÜTÜNden üretecek olması.
Bizim tütüncümüzün de çok iyi tanıdığı bir şirket Philip Morris bu Medicago şirketinin 25% hisselerine sahip üstelikte ana araştırmacı ve yatırımcı firma olarak dünya devi GSK (GlaxoSmithKline) olarak geçmekte.
???? Tüm bu gelişmeler oluyorken, bölgemizin ekonomisinin bel kemiğini oluşturan ve binlerce insanımıza on yıllarca iş ve aş veren TÜTÜN neden değersizleştirilip yok olmakta?
????Hala satış fiyatları ve stok değeri netleşmeyen bu ürünümüz gerçekten ihtiyaç dışı bir ürünmü yoksa sadece bölgemizde bu ürünü uçuracak ve hakettiği marka değeri-brand name’i kazandıracak, siyasi insiyatif alacak, kalkınmayı ve üretimi global piyasalarda üst düzey boyutlara taşıyacak siyasete ve siyasetçilere mi ihtiyaç var?
???? Üreticimiz mevcut
???? İnsan gücümüz mevcut
???? Arazi ve mikroiklim şartlarımız mevcut
???? Üretim ve depolama tecrübemiz mevcut
Bunlara rağmen
????Ürünümüz Tütün 5 para etmez durumda
????Her yıl yüzlerce aile sektörden ve bölgeden uzaklaşmakta
????Azınlığa mâl olmuş, yüksek kullanım değerine sahip olan TÜTÜN yok olmakta.
Atalarımızın dediği gibi, ARTIK MASALA PARA YOK sözünden yola çıkarak bölgemizin yararı için gerekli siyasi insiyatifleri alma zamanı geldi hatta geçmekte.
Elin Japonu-Kanadalısı bir kaç ayda 1 MİLYAR doz aşıyı bizim de ürettiğimiz tütünden piyasaya sürecekse,bahaneli siyaseti ve milleti kandırmayı bırakıp bir an önce gerçek hayata ve halkın refahına dönmemiz gerektiği görüşündeyim.
Tütün müdahale etmemizi gerektiren konulardan sadece bir tanesi. Tek tek tüm ilgili konuları ele alacağımız dan kimsenin şüphesi olmasın.”
Saygılarımla
Dr.Özgür Ferhat
SYRİZA RODOP İLİ BAŞKANVEKİLİ