Ana Sayfa Yunanistan Haber Apostolakis İle Amerikalı Ziyaretçisi Silahları Konuştu

Apostolakis İle Amerikalı Ziyaretçisi Silahları Konuştu

5
0

Yunanistan Savunma Bakanı Evaggelos Apostolakis’in Amerikalı ziyaretçisi vardı. İkili silahları konuştu. Yunanistan Savunma Bakanı Evaggelos Apostolakis, resmi temaslarda bulunmak üzere Atina’ya gelen, Demokratların ve aynı zamanda ABD Senatosunun Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Bob Menendez ile Savunma Bakanlığı’nda bir araya geldi. İkilinin görüşmesinde Yunanistan ile ABD arasında askeri alanda son döneme ilerleyen işbirliği ve savunma alanında karşılıklı atılması planlanan adımların ele alındığı ifade ediliyor. Ayrıca Doğu Akdeniz, Ortadoğu ve Ege Denizi’nde Türkiye ile yaşanan meselelerin detaylı olarak da görüşüldüğü belirtiliyor.

Öte yandan güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere göre, Larisa’da bulunan ABD’ye ait iki adet UAV) MQ-9 Reaper insansız hava aracının ABD adına konuşlanma süresi Ağustos 2019 da sona eriyor.

Ancak Yunanistan ciddi anlamda bu iki hava aracını Yunanistan adına 1.000 saatlik uçuş için kiralamayı görüşmede masaya yatırdığı ve Senatör Bob Menendez ile Savunma Bakanı Apostolakis tarafından da görüşmede ele alındığı belirtiliyor.

Ayrıca F-35 savaş uçaklarının da kiralama yöntemiyle Yunanistan’da konuşlanmasının da gündeme geldiği ifade ediliyor. Bunun için Yunan pilotların eğitim almak üzere önümüzdeki aylarda ABD’ye gitmelerine kesin gözüyle bakılıyor.

Kısacası, Türkiye’nin S-400 Hava Savunma Sistemi’ni kısa zaman sonra envanterine dahil etmesinden ciddi rahatsızlık duyan Yunanistan, Ege’de kontrolü elinde tutabilmek için her yolu deneyeceğe benziyor.

Öte yandan Atina’da bulunan Senatör Menendez, Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile de bir araya gelerek gelişmeleri ele alıkları belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleşen görüşmenin yapıcı ve samimi bir havada geçtiği ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz