Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AHMET KARA: “TOPLUMUMUZUN ÜZERİNDE SERPİLMİŞ ÖLÜ TOPRAĞI VAR”

AHMET KARA: “TOPLUMUMUZUN ÜZERİNDE SERPİLMİŞ ÖLÜ TOPRAĞI VAR”

31
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara 36. Dönem Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmasında Batı Trakya’da taşları yerinden oynattı.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı Ahmet Kara 36. Dönem Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmasında Batı Trakya’da taşları yerinden oynattı. Ahmet Kara, “seçilmişlerimizden sadece birkaçı değil de tamamı bizim arkamızda olduklarını bırakın yanımızda olduklarını, bize destek verdiklerini beyan edebilmiş olsalardı, inanın ne BTAYTD’ne üzerine ne de diğer temsilcilerimiz üzerine bu kadar rahat gelinemezdi. Ama maalesef, hem derneğimiz üyeleri üzerinde, daha da kötüsü toplumumuzun üzerinde serpilmiş bir ölü toprağı var. Bunun ötesinde tek bir vekilimizden veya temsilcilerimizden “size baskın yapılmış, nedir gelişmeler, nasıl yardımcı oluruz” diye tek bir kişi dahi olmadı” dedi.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nde hafta sonu seçim heyecanı yaşandı. Derneğin yeni yöneticileri 22 Ocak 2017 Pazar günü Gümülcine’de düzenlenen 36. Dönem Genel Kurul sonunda yapılan seçimle belli oldu.

Divan Kurulu üyeleri belirlendikten sonra katılımcılardan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Milletvekili İlhan Ahmet, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Önder Mümin ve İskeçe Seçilmiş Müftü Yardımcısı Ahmet Hraloğlu birer selamlama konuşmaları yaptılar.

Selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen BTAYTD Başkanı Ahmet Kara Başkanı olduğu yönetimin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ahmet Kara’nın konuşmasında derneğe yapılan baskılarla ilgili sadece Seçilmiş Müftülerin, Belediye Başkanların ve Milletvekili İlhan Ahmet’in irtibata geçtiğini ve bilgi aldıklarını dile getirdi.

Başkan Ahmet Kara kouşmasında şu ifadeleri dile getirdi:

Toplumumuzun üzerinde serpilmiş bir ölü toprağı var.

“Bazı konularda daha büyük birlik beraberlik ve hassasiyet gösterilmiş olsaydı, seçilmişlerimizden sadece birkaçı değil de tamamı bizim arkamızda olduklarını bırakın yanımızda olduklarını, bize destek verdiklerini beyan edebilmiş olsalardı, inanın ne BTAYTD’ne üzerine ne de diğer temsilcilerimiz üzerine bu kadar rahat gelinemezdi. Ama maalesef, hem derneğimiz üyeleri üzerinde, daha da kötüsü toplumumuzun üzerinde serpilmiş bir ölü toprağı var. Her geçen gün daha tepkisiz bir toplum oluyoruz. Bunda da kimse kusura bakmasın ama bizim köylümüzün ve anne babalarımızın kabahati yok. Burada kabahat tamamen biz seçilmiş olanlardadır. Gerek derneklerimizde, kurumlarımızda, partilerde seçilmiş olanlarımız olsun biz insanlarımıza öncülük yapamadık. Biz, onlara sorunlarımızın çok büyük ve daha da kötüye gittiğini hala anlatabilmiş değiliz. Yunanistan’ın en kalkınmamış bölgesinde yaşayan insanlar olarak biz de ekonomik sıkıntı içerisindeyiz. Bunların dışında daha da önemli sorunlarımız var. Maalesef biz, her geçen gün yönetim bizim üzerimize gelirken gereken tepkiyi göstermedik ve hala da göstermiyoruz. Geçmişte bizim derneğimizin başkanlığını yapmış olan ve şu anda milletvekili pozisyonunda bulunan büyüğümüz, abimiz yok. Diğer milletvekillerimiz aramızda değiller, sadece İlhan Ahmet aramızda. Sayın İlhan Ahmet’le farklı düşündüğümüz noktalarda farklı düşüncelerimiz olmuştur, ama bu konuda maalesef Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ne gösterilmesi gereken destek gösterilmemiştir. Sayın müftülerimiz ve belediye başkanlarımız ve İlhan Ahmet bizden bilgi almak üzere ve yapılanları öğrenmek için derneğimize gelmişlerdir. Bunun ötesinde tek bir vekilimizden veya temsilcilerimizden “Size baskın yapılmış, nedir gelişmeler, nasıl yardımcı oluruz” diye tek bir kişi dahi olmadı. Bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.

Az derecede katılımın olduğu toplantı sonrasında yeni yönetim ve denetim kurulları üyelerinin belirlenmesi için seçim yapıldı. Toplamda 171 oy kullanıldı, 7 ise boş çıktı.

YÖNETİM KURULU ADAYLAR VE ALDIKLARI OYLAR

1- Ercan Ahmet        134 oy

2- Şükriye Mehmet   111 oy

3- Yüksel Esat          104 oy

4- Mümin Mümin         95 oy

5- Şükrü Hacı            93 oy

6- Hüseyin Baltacı      85 oy

7- Kenan Gagalı         85 oy

 

DENETİM KURULU ADAYLAR VE ALDIKLARI OYLAR

1- Bahri Belço         104 oy

2- Seher Ahmet        99 oy

3- Rıdvan Ahmet       90 oy 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz