Ana Sayfa Batı Trakya Haberler Açılış Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Açılış Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

29
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nin (BTAYTD) İskeçe’deki yeni şubesinin açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

16 Ekim 2019 Çarşamba akşamı gerçekleştirilen açılışa Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin de katıldı.

Açılışta selamlama konuşmalarında ilk olarak kürsüye BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı geldi. Başkan Baltacı, “bugün bazıları burada aramızda olan bu büyüklerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bizlere önemli bir miras bıraktılar. Bu bir bayrak yarışıdır ve bu şekilde devam edecektir. Bugün bu güzel şubemizin açılışından dolayı oldukça mutluyuz. Burası tüm azınlık kurum ve kuruluşlarımızın hizmetinde olacaktır” dedi.

Sırasıyla selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis geldi. Başkan Celepis, “Ksanthi (İskeçe) Belediyesi olarak eğitim ve toplumsal konularda yapılacak her türlü faydalı projeye destek vermeye hazırız. Şunu bilin ki yanlız değilsiniz. Belediye olarak bizler yanınızdayız. Toplumumuz yanınızda. Açtığınız bu güzel modern şubeden dolayı sizleri tebrik ediyor ve bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek alkışlar eşliğinde kürsüden ayrıldı.

Devamında kürsüye selamlama konuşmasını yapmak üzere şubenin açılışına katılan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin geldi. Şahin, “Bugün burada aranızdan bulunmaktan ötürü mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. Yeni şube binası ihtiyaçlara çok güzel cevap verebilecek bir bina olmuş. Dernek çalışmalarının yeni nesiller geliştirmekte önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun yanısıra bu çalışmaların Türk Yunan dostluğunun pekişmesine katıkıda bulunmasını da temenni ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı ve kürsüden ayrıldı.

“Derneğimizin biraz kendine gelmesi gerekiyor.”

Açılışta hazır bulunan İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete sırasıyla konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Müftü Mete yaptığı konuşmasında özeleştiri yapmadan geçmedi. Mete, burada şunu da söylemeden geçmek olmaz. Derneğimizin biraz kendine gelmesi gerekiyor. Eskiden dernek çatısı altında toplumumuz için çok verimli toplantılar ve tartışmalar olurdu. Tekrar bu günlere dönülmesi lazım. Bizler son dönemde biraz uysallaştık mı veya bazı konulara alıştık mı bilemiyorum ama artık eskiden olduğu gibi biraz toparlanmamız gerekiyor. Umuyorum bunun gibi binalar ve salonlar o eskiden yapılan toplantı ve tartışmaların tekrar yapılması için vesile olur. Şu an aramızda İskeçe belediye Başkanı sayın Celepiz bulunuyor. Kendisi pek alışık olmadığımız bir şeyi gerçekleştiriyor. Çok mutlu olduğumuzu ben söylemek isterim. Hayatını kaybetmiş olan eski belediye başkanı Filipos Amiridis’ten sonra azınlık ilk defa söylemleriyle cesur hareketleriyle böyle bir belediye başkanı görüyor. Bizler bundan çok mutlu oluyoruz. Çünkü biz hepimiz bu toprakların insanıyız. Bu toprakların çocuklarıyız. Biz bu memlekette doğduk burada öleceğiz. Bizler bu topraklara hainlik yapmayız. Sayın Çepelis işte bu temelin üstündeki kumları temizleyen bir politikayı yürütüyor. Ben kendisini tebrik ediyorum ve görevinde başarılar diliyorum.” Diyerek konuşmasını tamamladı.

Son olarak kürsüye konuşmalarını yapmak üzere Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu geldi. Başkonsolos Ömeroğlu, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde teröre karşı yürüttüğü mücadeleyi hatırlatarak, başta dualarla olmak üzere verilen tüm destekleri yanlarında hissettiklerini ve bunun için herkese teşekkür ettiğini dile getirdi. Ömeroğlu, açılışı gerçekleştirilen şubenin çok güzel olduğunu, uzun yıllar azınlık toplumuna hizmet edeceğini ve diğer kurumlar için örnek teşkil edecek bir şube olduğunu söyledi. Hazırlanmasında emeği geçen başta dernek başkanı Dr. Hüseyin Baltacı olmak üzere tüm dernek yöneticilerini tebrik eden Başkonsolos Ömeroğlu alkışlar eşliğinde küsüden ayrıldı.

Açılışın son bölümünde, Devlet Konservatuarı Piyano ve Armoni Bölümü mezunu olan aynı zamanda Selanik Aristotelio Üniversitesi’nde müzik eğitimine devam eden Merve Kara katılımcılara bir müzik dinletisi sundu. Son olarak, Senem Ahu Topuz’un yönetmenliğinde çocuklar tarafından “Sınav Stresi” adlı bir tiyatro gösterisi sahnelendi.

Bu arada Batı Trakya’da bir yenilik de yaşanmaya başlandı. Açılışı gerçekleştirilen yeni şubede Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın haklı ve uzun soluklu davasına büyük hizmetleri bulunan eski bağımsız Rodop Milletvekili ve Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi kurucusu Dr. Sadık Ahmet ile eski İskeçe Müftüsü Mehmet Emin Aga’nın isimlerinin verildiği birer toplantı salonu da bulunuyor.

İskeçe şubesinin bu görkemli açılış törenine, Başkonsolos Murat Ömeroğlu ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’in yanısıra, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis, Belediye Başkan Yardımcıları Suha Haliloğlu, Şaban Bandak, Levent Karaosman ve Manolis Fanurakis, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Sedat Hasan, BAKEŞ Başkanı Hüseyin Bostancı, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Aydın Ahmet, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Erhan Hüseyin Ali ve çok sayıda soydaş katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz