Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABD’NİN SELANİK BAŞKONSOLOSU GREGORY W. PFLEGER BATI TRAKYA’YA ÜÇ GÜNLÜK RESMİ BİR...

ABD’NİN SELANİK BAŞKONSOLOSU GREGORY W. PFLEGER BATI TRAKYA’YA ÜÇ GÜNLÜK RESMİ BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ

29
0

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Selanik Başkonsolosu Gregory W. Pfleger, Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe’de temaslarda bulundu. Azınlık basını bu defasında da ABD’li diplomatlar için yine yok sayıldı. 

ABD’nin Selanik Başkonsolosu Gregory W. Pfleger ve Başkonsolosluk çalışanlarından sekreter Ksenia Kosmidu ile birlikte Batı Trakya’ya üç günlük resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

ABD Selanik Başkonsolosu Gregory Pfleger, ziyaretleri kapsamında Yerel Yöneticiler ve sivil toplum kuruluşları vede Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nın siyasi parti ve sivil toplum temsilcileriyle görüştü.

İSKEÇE (KSANTHİ) TEMASLARI

Temaslarına İskeçe’den başlayan Başkonsolos Gregory Pfleger, Belediye Başkanı, Metropolit ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştü.

İskeçe Belediye Başkanı Haralambos Dimarhopulos’u Belediye’de ziyaret eden Başkonsolos Gregory Pfleger, bölge hakkında ve Belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkonsolos Gregory Pfleger İskeçe’deki eski Valilik binasında Eyalet Başkan Yardımcısı Kostas Zagnaferis’i de ziyaret etti.

İskeçe Metropoliti Panteleimon’u ziyaret ederek, Kilisenin çalışmaları ve bölgedeki rolü hakkında bilgi aldı.

Yunan devletinin İskeçe Müftülüğü’ne atadığı Müftü Naibi Bilal Karahalil’i ziyaret etti.

Bir önceki Başkonsolosların bölge ziyaretlerinde uyguladığı gibi Başkonsolos Gregory Pfleger İskeçe’de “Pomak Derneği” Başkanı Emine Borucu ve “ROMA Kadınları Drosero Derneği” (THE ROMA WOMEN’S ASSOCIATION OF DROSERO) Başkanı Sabiha Süleyman ile görüştü.

GÜMÜLCİNE (KOMOTİNİ) TEMASLARI

Bu temasları kapsamında Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios ile Eyalet Başkanlığı’nda bir araya geldi.

Eyaletin bölgesel çalışmaları ve turizm konuları hakkında yapılan görüşmede, bölgeden geçen doğal gaz boru hatları ile ilgili detayların ele alındığı belirtiliyor.

Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis’i Gümülcine Belediyesi’nde ziyaret eden Başkonsolos Gregory Pfleger Belediyenin hizmet ve çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Emniyet Teşkilatı genel Müdürü Nikos Meneksidis’i ziyaret etti. Ziyarette güçlü Yunan yasaları kapsamında karşılıklı işbirliği ve kaçak göç konularının yanısıra bölge güvenliğinin ele alındığı belirtiliyor.

Başkonsolos Gümülcine-Maronya Metropoliti Panteleiomon ile de görüştü. Panteleimon Başkonsolos Gregory Pfleger’e iki değişik dine mensup toplumların barış huzur içerisinde yaşadıklarını aktardı ve bir kitap hediye etti.

Son olarak Yunan devletinin Gümülcine Müftülüğü’ne atadığı Müftü Naibi Cihat Halil’i ziyaret etti.

Gümülcine’deki “PERPATO” (Yürüyorum) Derneğini de ziyaret eden Başkonsolos Gregory Pfleger burada dernek yöneticileri tarafından faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Başkonsolos Gregory Pfleger’in bir diğer sürpriz ziyareti de Gümülcine’de bir basın kuruluşuna oldu. Tabii ki bu ziyaret gizlilik içinde gerçekleşti ve basında yer almadı.

YEMEKTE BULUŞTULAR, SORUNLARI BİR KEZ DAHA AKTARDILAR

Başkonsolos Gregory Pfleger’in bir sonraki görüşmesi, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’ndan Dostluk Eşitik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, DEB Partisi MYK Üyesi Ozan Ahmetoğlu, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Başkanı Hüseyin Baltacı, Asbaşkan İlhan Mehmet ve Batı Trakya Kültür Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Genel Müdürü Pervin Hayrullah ile oldu.

Gümülcine’de ünlü bir restaurantta gerçekleştirilen yemekli görüşmede, Azınlığın sorunları Başkonsolos Gregory Pfleger’e aktarıldı. Aktarılan güncel sorunların yanısıra, Azınlığın talep ve beklentileri, maruz kaldığı antidemokratik uygulamalar ve haksız muameleler dile getirdi. Azınlığın milli kimliğinin devlet tarafından inkarı ve bu alanda uygulanan çifte standardı aktaran azınlık temsilcileri, görüşmede Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Azınlık dernekleri kararlarının Yunanistan tarafından uygulanmaması, Azınlık Eğitimi, Müftülük Sorunu hakkında bilgi verdi.

VERGİNA BİRA FABRİKASINI ZİYARET

Batı Trakya ziyaretinin son ayağı olan Dedeağaç’a geçmezden önce Gümülcine Sanayi Bölgesi’ne uğrayan Başkonsolos Gregory Pfleger, ABD’ye yoğun bir ihracat gerçekleştiren Vergina Bira Fabrikası’nı ziyaret etti.

DEDEAĞAÇ (ALEKSANDRUPOLİS) ZİYARETİ

3 günlük resmi ziyaretini Dedeağaç’taki temaslarıyla tamamlayan Başkonsolos Gregory Pfleger, burada Belediye Başkanı Evaggelos Lampakis, Dedeağaç Metropoliti Anthimos’u ziyaretinin yanısıra ABD Atina Büyükelçiliği tarafından desteklenen “Code Girls” programı temsilcileriyle de bira araya geldi.

Ziyaretlerini tamamlayan Başkonsolos Gregory Pfleger Selanik’e geri döndü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz