Ana Sayfa Avrupa | Balkanlar “AB’de Her Vatandaş, Şirket ve Azınlık, Kendilerine Adil Davranılacağına Güvenmelidir”

“AB’de Her Vatandaş, Şirket ve Azınlık, Kendilerine Adil Davranılacağına Güvenmelidir”

2
0

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, “AB’de her vatandaş, şirket ve azınlık, kendilerine adil davranılacağına güvenmelidir” dedi.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Slovenya’daki 16. Yıllık Bled Stratejik forumunda yaptığı konuşmada hukukun üstünlüğüne ve azınlık haklarına saygıya değinerek Batı Balkanlar ve genişlemeye odaklandı.

Charles Michel “AB’de her vatandaş, her şirket, nerede yaşarsa yaşasın veya iş yaparsa yapsın, kendilerine adil davranılacağına güvenmelidir. Buna azınlıkların haklarına saygı gösterilmesi de dahildir.” Vurgusu yaptı.

Michel, “Fırsat penceresinin açık olduğunu” belirterek, AB liderlerinin bir sonraki Avrupa Konseyi toplantılarında genişlemeyi tartışacağını ekledi ve şunları dile getirdi: “Birliğimiz insan hakları ve onuru, demokrasi ve dayanışma temel değerlerine dayanmaktadır. Hukukun üstünlüğü, geniş bir özgürlük yelpazesi içinde adil bir şekilde yaşayabilmemizi, çalışabilmemizi, yaratabilmemizi ve ticaret yapabilmemizi sağlamaktadır.

Farklılıklarımıza tam saygıyla. AB’de her vatandaş, her şirket, nerede yaşarsa yaşasın veya iş yaparsa yapsın, kendilerine adil davranılacağına güvenmelidir. Buna azınlıkların haklarına saygı gösterilmesi de dahildir. 2030 yılına kadar genişlemeye her iki tarafta da hazır olmalıyız.

Avrupa Konseyi Başkanı aynı zamanda hem Slovenya’ya hem de Yunanistan’a atıfta bulunarak doğal afetler ve iklim nötrlüğü hakkında konuştu. Michel, “Eşi benzeri görülmemiş ve birbiriyle bağlantılı krizlerle karşı karşıyayız. Bu yaz yaşanan doğal afetler burada Slovenya’da, Yunanistan’da ve dünyanın dört bir yanında iklim nötrlüğüne geçişimizi neden yönetmemiz gerektiğini acilen hatırlatıyor.” İfadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz