Ana Sayfa Yunanistan Haber ABD ve Yunanistan İskeçe’de Ortak Tatbikat Başlattı

ABD ve Yunanistan İskeçe’de Ortak Tatbikat Başlattı

0
0

ABD ve Yunanistan silahlı Kuvvetlerinin, Batı Trakya’da İskeçe’de 4. Kolordu Komutanlığı’na bağlı Kayalar (Petrohori) köyünde bulunan atış talim alanında “Olimpik İşbirliği 22” ortak askeri tatbikatı törenle başladı.

ABD ve Yunan zırhlı birliklerine ait tanklarının katılımı ile bu yıl yine “Olimpik İşbirliği 22” askeri tatbikatın başlangıcı yapılan törenle 8 Ekim 2022 tarihinde Kayalar (Petrohori) köyünde bulunan atış talim alanında gerçekleştirildi.

Tatbikata katılan yaklaşık 200 ABD askerleri 1. Tabur, 502. Piyade Alayı, 2. Tugay Muharebe Timi, 101. Hava İndirme Tümeni (Saldırı helikopterleri), Charlie bölüğü, 1. Tabur 8. Piyade Alayı, 3. Zırhlı Tugay ve V pozisyonuna yerleştirildi. Tatbikata Leopard ve Abrams tanklarının yanı sıra, Skorsky, Apache, Kiowa Warriors, Chinook helikopterleri de katılıyor.

Törende iki ülkenin bayrakları göndere çekildi. Yapılan konuşmalarda Amerikalı komutan, “ABD’nin NATO topraklarını savunma taahhüdü demir gibidir. ABD, NATO Müttefiklerimizi daha iyi savunmak için duruşumuzu güçlendirmeye devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere, ABD ve Yunanistan silahlı Kuvvetleri, geçtiğimiz 2021 yılında Batı Trakya’da İskeçe’de 4. Kolordu Komutanlığı’na bağlı Kayalar (Petrohori) köyünde bulunan atış talim alanında “Olimpik İşbirliği 21” askeri tatbikatını ilk olarak gerçekleştirmişti.

“Olimpik İşbirliği 22” ortak askeri tatbikatından görüntüler.

 

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz