Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ SOMA’DAN YÜKSELEN ACIYI YÜREKLERİNDE HİSSEDİYOR

BATI TRAKYA TÜRKLERİ SOMA’DAN YÜKSELEN ACIYI YÜREKLERİNDE HİSSEDİYOR

17
0

Batı Trakya Türkleri Soma’dan yükselen acıyı yüreklerinde hissediyorlar. Bu vesileyle Batı Trakya Türk Azınlığı Kurum ve Kuruluşları, Sivil Toplum Örgütleri, Türkiye’nin Manisa iline bağlı Soma ilçesindeki bir maden ocağına meydana gelen facia ile ilgili taziye mesajı yayınladılar.

 

SOMA’DAN YÜKSELEN ACIYI YÜREĞİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Türkiye’nin Manisa iline bağlı Soma ilçesindeki bir maden ocağına meydana gelen facia karşısında duyguların ifade edilebilmesi için uygun kelimeler bulmak imkânsız hale gelmiştir.

Son nefeslerini maden ocağında vererek fani dünyaya veda eden işçi yakınları ve bu acıyı yüreğinde hisseden ve yaşayanlarla aynı duyguları paylaştığımızı ifade etmek isteriz.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak Soma’daki faciada hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Yaralı işçilere acil şifalar temenni ederken, yer altındaki işçilerin bir an önce sağ salim kurtarılmalarının en büyük dileğimiz olduğunu vurgulamak isteriz. Bu uğurda çaba sarfeden arama kurtarma ekiplerine kolaylıklar diler, yürekleri dağlayan bu acıyı paylaştığımızı tüm içtenliğimizle bir kez daha tüm kamuoyuyla paylaşırız.

DEB PARTİSİ

 

İSKEÇE TÜRK BİRLİĞİ’NDEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Anavatanımız Τürkiye’nin Manisa ili Soma ilçesinde meydana gelen feci kazada yaşamını yitiren soydaşlarımıza Allah’tan rahmet, aileleri başta olmak üzere, tüm Türkiye’ye başsağlığı dileriz. Yaralanan kazazedelerin bir an önce sağlıklarına kavuşmaları umuduyla acil şifalar ve göçük altında mahsur kalıp kurtarılmayı bekleyen işçilerden sevindirici haberlerin gelmesini temenni ederiz. 

İskeçe Türk Birliği Yönetim Kurulu

 

BAKEŞ‘TEN TAZİYE MESAJI

14 Mayıs 2014, Gümülcine

Anavatanımız Türkiye’nin Manisa İli, Soma İlçesi’nde özel bir şirkete ait maden ocağında trafo patlaması sonucu meydana gelen elim kazadan büyük üzüntü duyduk.

Bu feci kazada hayatını kaybetmiş olan Müslüman Türk kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyor ve maden ocağında mahsur kalan kardeşlerimizin biran önce kurtarılmalarını ümit ediyoruz.

Acımız Büyük! Milletimizin Başı Sağolsun!

BAKEŞ Yönetim Kurulu

 

İSKEÇE MÜFTÜSÜ’NDEN TAZİYE MESAJI

TAZİYE

TÜRK MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Anavatanımız Türkiye’nin Manisa iline bağlı Soma ilçesinde maden ocağında vuku bulan büyük facia, tüm Türk milletinin yüreğini dağladığı gibi biz Batı Trakya Müslüman Türk’ünü de derin hüzne doğmuştur.  

Bu elim kazada hayatını kaybedip şehit olanlara Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve tüm Türk milletine başsağlığı ve sabırlıklar dileriz. Ayrıca bu feci olayda yaralanmış olan kardeşlerimize Yüce Mevlâ’dan acil şifalar niyaz eder, bu tür feci kazaların tekrarlanmamasını temenni ederiz.

Ahmet METE

İskeçe Müftüsü

 

 

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği

 

BAŞSALIĞI MESAJI

Gümülcine, 15.05.2014

Anavatan’ımız Türkiye’nin Manisa iline bağlı Soma ilçesindeki bir maden ocağında trafo patlaması sonucu meydana gelen faciadan duyduğumuz üzüntüyü belirtir, vefat edenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına metanet dileriz. Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği olarak yürekleri dağlayan bu acıyı paylaştığımızı tüm içtenliğimizle bir kez daha kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Başımız sağolsun.

 

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği

Yönetim Kurulu

Gümülcine Türk Gençler Birliği

Anavatanımız Türkiye’nin Manisa İli, Soma İlçesi’nde maden ocağında trafo patlaması sonucu meydana gelen kazayı büyük üzüntü ile karşılamış bulunmaktayız.

Bu feci kazada hayatını kaybetmiş olan tüm işçi kardeşlerimize yüce Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Ayrıca bu olayda yaralanmış olan kardeşlerimize acil şifalar diler, maden ocağında mahsur kalan işçilerin biran önce kurtarılmasını temenni ederiz.

Gümülcine Türk Gençler Birliği

Yönetim Kurulu

 

 

İngiltere’de yaşayan biz Batı Trakya Türk’lerini de derin bir üzüntüye boğmuştur

 

 

Kamuoyuna Açıklama

Anavatanımız Türkiye’nin Soma ilçesinde meydana gelen maden kazası faciasında 284 çalışanın hayatını kaybetmesi İngiltere’de yaşayan biz Batı Trakya Türk’lerini de derin bir üzüntüye boğmuştur. Bu elim olayda hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize Cenabı Allah’tan rahmet mağfiret diler, yakınlarının acılarını paylaşır ve sabırlar dileriz. Türk milletinin başı sağolsun.

I.B.T.T.D.D Yönetim Kurulu adına

Rıdvan Hacıbedel

Başkan

 

Gümülcine S. Müftüsü İbrahim ŞERİF

TAZİYE

Gümülcine, 15 Mayıs 2014

Anavatanımız Türkiye’de Manisa İli’nin Soma İlçesi’nde meydana gelen maden kazası, Türkiye’yi olduğu kadar Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı’nı da derinden sarsmış ve büyük bir üzüntüye sebep olmuştur.

Yüzlerce kardeşimizin şehit olduğu bu elim kazadan dolayı Türk Milleti’ne en derin taziyelerimizi sunar, şehit olanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına da sabırlar dilerim.

İbrahim ŞERİF

Gümülcine S. Müftüsü

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz