Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “PHİLOXENİA FUARI”NDA KARADENİZ HAVASI ESTİ

“PHİLOXENİA FUARI”NDA KARADENİZ HAVASI ESTİ

14
0

Selanik Uluslararası “Philoxenia Fuarı” çerçevesinde 22 Kasım din turizmi konusunda Selanik’te önemli bir panel gerçekleştirildi. Yunanistan ve yurtdışından gelen konuşmacıların yaptığı sunumlarla Yunanistan, dini zenginliğini değerlendirmeye çalışıyor. Panel çerçevesinde ayrıca, Patrik Bartholomeos’un 88 yıl aradan sonra Sümela Manastırı’nda ayın yönetmesine katkıda bulunan, Trabzon ilinin Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç de bir konuşma yaptı.

“Philoxenia Fuarı”nın açılışına T.C. Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin, Ticaret Ataşesi Kemal Sinan Tüzün ve Türk Hava Yolları (THY) Selenik Müdürü Utku Yazan katıldı. Açılışın en önemli görüntülerinden biri ise, Yunanlı yetkililerin ve işadamlarının Başkonsolos Tuğrul Biltekin’e karşı gösterdikleri büyük ilgi dikkatlerden kaçmadı. İşadamları, Yerel Yöneticiler ve siyasiler hatta ve hatta Selanik Kilisesinin Mitropoliti Anthimos’un Başkonsolosun yanına giderek kendisiyle sohbet etmesi gözlerden kaçmadı. Dolayısıyla açılışta bulunanlar tarafından Başkonsolos Biltekin’in başta Selanik olmak üzere Kuzey Yunanistan’da özellikle Türkiye- Yunanistan arasında ticaret konusunda Yunanlı işadamlarıyla ve siyasilerle çok iyi ilişkiler içerisinde olduğu görüşü hakimdi. Böylece Başkonsolos Tuğrul Biltekin, Selanik Uluslararası “Philoxenia Fuarı” açılışına damgasını vurmuş oldu.

Ertuğrul Genç: “Sümela Manastırı, Trabzon’a ekonomik katkıda bulunuyor”

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Sümela Manastırı’nın, Maçka ve genel olarak Trabzon bölgesindeki sosyal ve ekonomik gelişmeye yönelik katkısına değindi. Ortodoksluğun tarihi bir eseri olan Sümela Manastırı, bulunduğu Maçka kentini her yıl yaklaşık 400.000 kişi ziyaret ediyor. Maçka Belediye Başkanı, “Sümela Manastırı, Trabzon’u ziyaret eden turistler için birinci destinasyondur. Bu turistler, bölgedeki halkın gelirinin önemli ölçüde artmasına ve bölgenin ekonomik yönden kalkınmasına katkıda bulunuyor.” şeklinde konuştu. 

Philoxenia 2012’’ adlı Selanik turizm fuarı çerçevesinde yapılacak ‘‘Güneydoğu Avrupa’da Dini-Kültürel Turizm, Gelişim Modelleri, Deneyimler, İşbirliği İmkanları’’ konulu konferansta Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç’in ‘‘Sümela Manastırı’nın bölgenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkısı’’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz