Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ABTTF BM İNSAN HAKLARI KONSEYİ 21. OTURUMU’NA KATILDI

ABTTF BM İNSAN HAKLARI KONSEYİ 21. OTURUMU’NA KATILDI

16
0

ABTTF, Altın Şafak’ın Yunan Parlamentosu’na seçilmesini izleyen dönemde nefret temelli saldırıların arttığını dile getirdi.

13-14 Eylül 2012 tarihlerinde Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF), Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi 21. Oturumu’na katıldı. 10-28 Eylül 2012 tarihlerinde BM Cenevre Evi’nde düzenlenen oturuma ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı ile ABTTF Uluslararası Çalışmalar ve Lobi Grubu Üyesi Funda Reşit katıldılar.

 

ABTTF: Altın Şafak’ın Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik saldırıları azınlık arasında korku yarattı”

 

BM İnsan Hakları Konseyi 21. Oturumu’na kalkınma hakkı dahil medeni, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel haklar olmak üzere tüm insan haklarının korunması ve teşvik edilmesi başlıklı 3 numaralı gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya katılan ABTTF, Yunanistan’da Altın Şafak Partisi’nin Yunan Meclisi’ne seçilmesini izleyen dönemde Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik nefret temelli saldırıların artışa geçmesinden Batı Trakya Türk Azınlığı’nın duyduğu endişeyi dile getirdi. Toplantıda konuşan ABTTF Uluslararası İlişkiler Direktörü Melek Kırmacı, 6 Ağustos 2012 tarihinde Altın Şafak destekçileri tarafından Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne gerçekleştirilen saldırı ile 12 Ağustos 2012’de Altın Şafak İskeçe İl Örgütü’ne üye grupların İskeçe’deki Türk köylerinden geçerek azınlık arasında korku yarattığını belirtti.

ABTTF: “Derin ekonomik kriz göçmen kökenli kişilere ve sığınmacılara yönelik düşmanca tutumu körükledi”

Toplantı öncesinde aynı konuda yazılı bir bildiri de sunan ABTTF, Yunanistan’da derinleşen ekonomik krizin ülkede yaşayan göçmen kökenli kişiler ve sığınmacılara yönelik yabancı düşmanı tutumun artışa geçmesine yol açtığını söyledi. Nefret temelli saldırıların cinayete vardığını belirten ABTTF, son olarak 12 Ağustos 2012’de Irak kökenli bir göçmenin başkent Atina’da uğradığı saldırı karşısında yaşamını yitirdiğini belirtti.

Altın Şafak gibi aşırı sağ gruplarn halk arasında popülarite ve destek kazandığını söyleyen ABTTF, Altın Şafak’ın Parlamento’ya seçilmesini izleyen dönemde politik söylemin sertleştiğini, yabancı düşmanı tutumunun etnik olarak Yunan olmayanlara yönelik bir söyleme dönüştüğünü ifade etti. Altın Şafak’ın Batı Trakya Türk Azınlığı’na yönelik tutumunu dile getiren ABTTF, Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne yönelik saldırıyı detayları ile dile getirdi. Son olarak Dostluk, Eşitlik, Barış Partisi’ne bir saldırı düzenlendiğini belirten ABTTF, Yunan makamlarından gerekli tüm önlemleri almasını talep etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz