Yunanistan’ın Tanagra 114. Hava Üssü’nde bulunan Mirage 2000EGM/BGM Savaş Uçakları reklam konusu oldu. Bir araba şirketi ürettiği yeni modeli Mirage 2000EGM/BGM Savaş Uçağı ile yan yana getirdi ve uçakların üzerinde cruise SCALP silahlarıyla birlikte reklam amaçlı fotografını çekti.
Olayın açığa çıkmasından sonra Yunan basınında yer alan haberlere göre, Hava Üssünde 332. ve 331. uçuş bölüklerindeki Mirage 2000-5Mk2 ve Mirage 2000EGM/BGM Savaş Uçakları ile uçan pilotların reklam şirketi elemanlarını fotograf makinesi ve araçlarla Üsse girdiklerini görünce şaşırıp kaldıklarını yazıyor.
Konuşlandıkları angarlardan çekilip dışarıya çıkarılan uçakların araçla birlikte çekilen fotografların yayınlanması üzerine büyük tepkilerin yaşanmasına neden olduğu ifade ediliyor. Yunan basını yayınladığı haberde, “114. Üs fotograf stüdyosu mu? Buna kim izin verdi?” Bir başka şirket F-16 Savaş Uçaklarının bulunduğu Araksos Hava Üssü’nü kullanmak isterse JDAM ve JSOW silahları çıkaracaklar mı? Eski Sovyetler Birliği’nin ilk çöküş yıllarındaki gibi konuma düştük” diye sormaktan da geri kalmıyor.