Ana Sayfa Batı Trakya Haberler WİTTEN DERNEĞİ İLE LİPPSTADT DERNEĞİ ORTAKLAŞA İŞBİRLİĞİ KARARI ALDI

WİTTEN DERNEĞİ İLE LİPPSTADT DERNEĞİ ORTAKLAŞA İŞBİRLİĞİ KARARI ALDI

28
0

Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği ortaklaşa işbirliği kararı aldı.

Dernek Başkanı Dr. Mesut Hüseyin ve Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Hasan, Ersin Hasan, Şafak Hüseyin ve Nail Bektaş ile birlikte Lippstadt Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Kültür derneğini ziyaret ettiler.

“Derneklerimiz gittikçe kan kaybediyor, bunun için dernekler arası iş birliği yapmak ve farklı projeler üretmek zorundayız.”

Lippstadt derneği başkanı Alpay Ahmet, Başkan Yardımcısı Taner Mustafa ve çalışma arkadaşları heyeti kapıda karşıladılar. Alpay Ahmet “Avrupa’da yaşayan Batı Trakyalı hemşehrilerimizin derneklerimize üye olmalarını ve desteklerinin önemli olduğunu, derneklerimiz gittikçe kan kaybediyor, bunun için dernekler arası iş birliği yapmak ve farklı projeler üretmek zorundayız, halkımızın bizlerden beklentileri elbette daha fazladır, fakat herkes bir noktaya çok dikkat etmelidir ki derneklerimizi yeniden yapılandırarak çocuklarımızı, kadınlarımızı ve gençlerimizi derneklerimizin içine almak zorundayız, en kısa sürede Batı Trakya Türk Dernekleri arası toplantılar yapılmalıdır. Büyüklerimiz gerçekten Derneklerimizi Kurmakla iyi ettiler, onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Büyüklerimiz gerçekten derneklerimizi kurmakla iyi ettiler, ben büyüklerimize her daim dua ediyorum neslimizin devamı için yaptıkları fedakarlıklardan dolayı hepsini minnetle yad ediyorum.

Her platformdada belirttiğim gibi dernekler arası iş birliğinin bir an önce hayata geçirilmesi için derneklerimizin ve üyelerimizin desteği her zamankinden çok önemli, inşallah hep birlikte el birliği ile bu işi başaracağız, yeterki insanımız bize güvensin, toplumumuzun çıkarlarından başka bir çıkarı kendimize Allah şükür hiç bir zaman şiar edinmedik. Merkez Yönetim Kurulumuzun ummalı bir çalışma ile hazırlıklarını başlattığı ABTTF geleneksel 21.inci Dr. Sadık AHMET Futbol turnuvası 13 Mayısta gerçekleştirilecek.

İki yıldır farklı nedenlerden dolayı aksaklığa uğramış olan Batı Trakya Türklerinin merhum lideri Dr. Sadık Ahmet anısına düzenlenen bu Futbol Turnuvası ve Dostluk ve Kardeşlik Gecesinin ev sahipliğine heyecanla hazırlanmaktayız bu bölgede ve Almanya’da yaşayan tüm hemşehrilerimizi 13 Mayısta Lippstadt’a bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Dernekler birbirilerine kenetlenmesi açısından da çok çok önemli”

Mesut Hüseyin ise “Hemşehrilerimizin derneklerimize üye olması bizler için çok önemli, burada önemli olan büyük miktarlarda katkı sağlamak değil burada önemli olan gönüllülük esasıyla, gerçekten isteyerek ve halisane duygularla üye olmak ve yardım etmek isteyen herkesin derneklerimize katkıda bulunmasını rica ediyorum.

Dernekler birbirilerine kenetlenmesi açısından da çok çok önemli, birlik ve beraberliğin en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu tür yapılan dernekler arası işbirliğine ihtiyacımız var. Onun için Batı Trakyalı hemşehrilerimizin de bu birleşmeyi, kenetlenmeyi, beraberliği sağlamasına vesile olması açısından da önemli bir proje. Çünkü biz Batı Trakya Türkleri olarak tabi ki dernekler arası işbirliği ve diğer hizmetleri yapmakla yükümlüyüz ve bunu yapıyoruz ama burada önemli olan bizzat halkımızın desteği ile bu işin yapılmış olması ve bu halkımızın bütünleşmesine, birlik ve beraberliğine ayrı bir değer katması açısından da önemli” şeklinde devam etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz