Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nin katkılarıyla Yunanistan – Batı Trakya’da gerçekleşen “Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi” ödül töreni Gümülcine’de düzenlendi. Törende bir konuşma yapan Başkonsolos Akıncı anne babalara seslenerek, “Lütfen çocuklarınıza daha fazla sahip çıkın. Eğitim sadece okulda yapılacak bir konu değildir; öğretmenin, çevrenin, mahallenin ve en çok da ailenin katkılarıyla olabilecek bir şeydir” dedi.
Ödül törenine T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşleri Hülya Akıncı, Muavin Konsolos Davut Ocak, Sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Abdullah Şahin, ÇÖMÜ Genel Sekreteri Sami Yılmaz, proje destekçisi Tolgay Elçioğlu, Çanakkale İl Halk Sağlık Müdürü Dr. Burhan Kütük, proje eğitim danışmanı Doç. Dr. Esin Şahin, proje destekçisi Timur Koşal, BAKEŞ Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar, S.Ö.P.A. Mezunu Öğretmen Dernekleri Başkanları Salih Ahmet ve Nurettin Kıyıcı’nın yanısıra başarılı 40 öğrenci ve aileleri katıldı.
“Lütfen çocuklarınıza daha fazla sahip çıkın”
Etkinliğe katılan Başkonsolos Ali Rıza Akıncı yaptığı selamlama konuşmasında uzaktan eğitimin önemine vurgu yaparak aşlelere seslenerek “lütfen çocuklarınıza daha fazla sahip çıkın. Eğitim sadece okulda yapılacak bir konu değildir; öğretmenin, çevrenin, mahallenin ve en çok da ailenin katkılarıyla olabilecek bir şeydir” dedi.
Başkonsolos Akıncı konuşmasının devamında şu sözlere yer ver verdi: “Sizlerin de yardım ve gayretiyle bu rakamın rahatlıkla 2-3 bine çıkabileceğini düşünüyorum. Eğitimin önemini anlatmaya gerek yok, sizler zaten farkındasınız. Batı Trakya’da da bu konuda bir seferberlik var. Herkes evladını okutmak istiyor; elinden geldiği ölçüde, hatta varını yok ederek. Sorunlar da ortada. Bunu hepimiz biliyoruz ve burada sıralamaya da gerek yok. Bunları aşabilmek için yeni yollar bulmak zorundayız; mevcut çabalara ilaveten. Bunlardan bir tanesi de teknolojiden faydalanmaktır. İnternet Batı Trakya’nın bir çok yerinde düzenli olarak kapsamı alanı içerisinde. Bazı köylerde olmadığını da görüyoruz, aksaklıklar var. Bu tabii ki bizi aşan bir konu, ama bunu başka yöntemlerle aşmak mümkün olabilir. Bazı köylerde toplu olarak derslerin takip edildiğini biliyoruz.
Neticede, gelecek yıl daha iyi bir duyuru yaparak buradaki soydaşlarımızın bu imkana kavuşmasını arzu ederiz. Dersleri takip eden bir çok insanın memnun olduğunu biliyoruz. Eksiklikler varsa katkılarınızı ders esnasında veya başka yollarla bildirebilirsiniz. Burada amaç bizim geleceğimiz olan evlatlarımızı en iyi şekilde, en yüksek donanımla geleceğe hazırlamaktır. İyi bir üniversiteye geçiş için bütün ilk ve orta öğretimin güçlü geçmesi gerekiyor, son senede yapılacak bir iş değil.
Dolayısıyla bu bence ilk denemesinde tatmin edici bir başarıya ulaşmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özveri ile sahiplenerek bu işi yaptılar. Batı Trakya’da işin başından beri Gençler Birliği Başkanı Koray beyin çok büyük emeği vardır ki onu zikretmek lazımdır. Gökmen bey de çok emek sarf ettiler, ona da teşekkür ediyoruz. Bu yıl en başarılı 40 öğrenciye ödül verildi. Gelecek yıl belki tüm aileleri davet ederek bunu bir şölen ve eğlenceye çevirebiliriz. Lütfen çocuklarınıza daha fazla sahip çıkın. Eğitim sadece okulda yapılacak bir konu değildir; öğretmenin, çevrenin, mahallenin ve en çok da ailenin katkılarıyla olabilecek bir şeydir.”
Etkinliğin sonunda İlkokul 4, 6, Ortaokul 2 ve Lise 1, 2 sınıf öğrencilerinden başarılı 40 öğrenciye ödül belgeleri takdim edildi.