Ana Sayfa Yunanistan Haber Başkan Zervas Yemin Etti, Cami İçin Umutlar Yeniden Yeşerdi

Başkan Zervas Yemin Etti, Cami İçin Umutlar Yeniden Yeşerdi

6
0

Selanik yeni Belediye Başkanı Konstantinos Zervas yemin ederek görevi Butaris’ten devraldı.

Selanik (Thessaloniki) Belediyesi’nde Giannis Butaris dönemi kapandı, Konstantinos Zervas dönemi başladı. Belediye meclisi toplantı salonunda 49 yeni meclis üyesinin katılımıyla gerçekleşen yemin töreninde Selanik şehri tarihinde 61’inci Belediye Başkanı olarak yemin ederek görevi Butaris’ten devraldı. Yemin törenine İçişleri Bakanı Takis Theodorikakos da katıldı.

Zervas yemin töreninin hemen sonrasında yaptığı konuşmasında, “bugün çok mutluyum, 2.500 yıllık tarihi olan bir şehre Belediye Başkanlığı yapacağım. Görevim, Thessaloniki (Selanik) şehrini, örnek modern bir şehir yapmak. Ben ve çalışma arkadaşlarım bunun için çalışacağız. Bu kentin tekrar büyük adımlar atması için birleşmesinin zamanı geldi.

Bu şehir, yenilenmiş bir havaalanı, gelişen limanıyla, uluslararası fuarıyla, turizmiyle, yeşil ve kentsel ulaşımıyla, modern ve güvenli okul binalarıyla, altyapısıyla, yeni stadyumlarıyla, bisiklet yollarıyla modern ve yaşanabilir bir kent olarak yeniden öne çıkma zamanı geldi. Bunun için var gücümüzle çalışıp mücadele edeceğiz.” Dedi.

Başkan Zervas Yemin Etti, Cami İçin Umutlar Yeşerdi

BİRLİK Gazetesi olarak Balkanların incisi, Başkanın da dediği gibi 2.500 yıllık bir tarihe sahip olan Yunanistan’ın ikinci büyük kenti olan Selanik kentinin, turizm alanında yaşanan hareketliliğini memnuniyetle karşılarken, başta gelen Türk turistlerin yanısıra, 50 yıldan bu yana Selanik’te yaşayan yaklaşık 6 bin Müslümanın ibadetlerini yapacak bir açık camisi bulunmaması, ölülerini gömecek bir mezarlığın olmaması bu modern ve 2.500 yıllık tarihe sahip olan şehre yakışmıyor. Dolayısıyla bu eksikliğin bu dönemde giderileceğini ümit ediyor, yeni Başkan Sayın Zervas ve ekibine başarılı çalışmalar diliyoruz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz