Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Σύλληψη ενός (1) διακινητή και τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών

Σύλληψη ενός (1) διακινητή και τριών (3) μη νόμιμων μεταναστών

32
0

Συνελήφθησαν την 28-06-2011, στο 17ο χλμ Εγνατίας Οδού Μέστης – Κομοτηνής, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών, ένας (1) διακινητής και τρεις (3) μη νόμιμοι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης (28-06-2011), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών εντόπισαν, στο 17ο χλμ Εγνατίας Οδού Μέστης – Κομοτηνής , 40χρονο ημεδαπό, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Παραπάνω μη νόμιμοι μετανάστες είχαν εισέλθει παράνομα στο Ελληνικό έδαφος από την Ελληνοτουρκική μεθόριο .

Οι συλληφθέντες μη νόμιμοι μετανάστες και ο διακινητής, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης,

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.

 

 

Σύλληψη δύο (2) ημεδαπών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

 

Συνελήφθησαν, την Δευτέρα (27-06-2011), στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας (27-06-2011), στην Καβάλα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Καβάλας προσέγγισαν έναν 22χρονο και έναν 40χρονο ημεδαπούς, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αστυνομικό έλεγχο. Ο 22χρονος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο έλεγχο, πέταξε στο έδαφος δέκα (10) συσκευασμένα φαρμακευτικά δισκία XANAX του 1 mg, ενώ στην κατοχή του 40χρονου, βρέθηκαν δεκαεπτά (17) συσκευασμένα φαρμακευτικά δισκία XANAX του 1mg και εννιά (9) συσκευασμένα φαρμακευτικά δισκία Hipnosedon του 1mg.

Τα παραπάνω φαρμακευτικά δισκία κατείχαν οι δύο δράστες χωρίς ιατρική συνταγή, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν ενώπιον της κας. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Καβάλας.

Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

 

 

Σύλληψη ημεδαπού για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων

 

Συνελήφθη την 24.06.2011, στα Μελίβοια Ξάνθης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εχίνου, ένας 39χρονος ημεδαπός για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Παρασκευής (24.06.2011), ο 39χρονος ημεδαπός πραγματοποίησε αγορές μικρής αξίας σε δύο καταστήματα στα Μελίβοια Ξάνθης, πληρώνοντας με δύο χαρτονομίσματα των εκατό (100) Ευρώ αμφιβόλου γνησιότητας.

Κατά τη σύλληψη του 39χρονου δράστη, βρέθηκαν στην κατοχή του, άλλα οκτώ (08) αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των εκατό (100) Ευρώ τα οποία κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκε ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ξάνθης.

Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου.

 

Οδηγίες – συμβουλές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης

 

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης στα πλαίσια συνεχούς προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες και προκειμένου αυτοί να αποφύγουν την πιθανότητα χρήσης στις καθημερινές εμπορικές και οικονομικές συναλλαγές τους παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων θα ήθελε να σας ενημερώσει για εύκολους τρόπους διαπίστωσης αυτών. Επίσης συνιστούμε να αποφεύγετε τη συναλλαγή με άγνωστα άτομα που συναλλάσσονται με μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα (π.χ 100 ή 200 ευρώ) για ένα αντικείμενο μικρής αξίας και σε κάθε περίπτωση που υποψιάζεστε κυκλοφορία πλαστού (παραχαραγμένου) χαρτονομίσματος να ενημερώνετε άμεσα την Υπηρεσία μας στον τηλεφωνικό αριθμό 100 από οποιαδήποτε τηλεφωνική συσκευή.

Στα χαρτονομίσματα ευρώ έχουν ενσωματωθεί ποικίλα χαρακτηριστικά ασφαλείας, ώστε να είναι εύκολη η αναγνώριση της γνησιότητάς τους. Τα χαρτονομίσματα ευρώ εκτυπώνονται σε χαρτί από βαμβακερές ίνες, το οποίο τους προσδίδει μοναδική υφή. Ορισμένα μέρη στο έμπροσθεν τμήμα του χαρτονομίσματος εκτυπώνονται ανάγλυφα, ώστε το χαρτονόμισμα να είναι αναγνωρίσιμο με την αφή. Επίσης όλα τα χαρτονομίσματα ευρώ έχουν ταινία ασφαλείας και υδατογράφημα που διακρίνονται απέναντι στο φως.

Υπάρχουν όμως και ορισμένα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Έτσι, τη διαπίστωση της γνησιότητας των χαρτονομισμάτων των 5, 10 και 20 ευρώ διευκολύνουν η λωρίδα ελάσματος και η ιριδίζουσα λωρίδα, ενώ τα χαρτονομίσματα των 50, 100, 200 και 500 ευρώ διαθέτουν μελάνη μεταβλητού χρωματισμού και τμήμα ελάσματος. Γενικά, είναι καλό να ελέγχουμε τα χαρτονιμίσματα που έρχονται στα χέρια μας. Ο έλεγχος γίνεται εύκολα, γρήγορα, έχει ενδιαφέρον και μπορεί να σας προφυλάξει από δυσάρεστες εκπλήξεις.

 

 

Εξιχνίαση κλοπής καλωδίων

 

Εξιχνιάσθηκε, κατόπιν συλλογής και αξιοποίησης πληροφοριών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας, η κλοπή καλωδίων από πομώνες γεώτρησεων και δικτύου φωτισμού διασταυρώσεων.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες της 06/06/2011 αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Γενισέας εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένες, έξω οικία δώδεκα (12) κουλούρες καλωδίων. Παραπάνω κουλούρες, οι οποίες είχαν κλαπεί την 25-05-2011 από πεδινή περιοχή του Νομού Ξάνθης, είχε τοποθετήσει στο σημείο 30χρονος ημεδαπός.

Δράστης κλοπής δε συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου.

Καλώδια κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.

Την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γενισέας.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz