Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Παράθυρο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης

Παράθυρο για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης

23
0

«Έχουν ξεκινήσει ουσιαστικές ενέργειες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής Χάλκης» ανέφερε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εgemen Bağış. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε σε παρατηρήσεις του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που έκανε λόγο για εξάντληση της υπομονής.

«Το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής συζητείται ουσιαστικά», τόνισε, αλλά παράλληλα ζήτησε ευαισθησία από την πλευρά της Ελλάδας για τα προβλήματα της Tουρκικής Mειονότητας στη Θράκη.

Ειδικότερα, ο Bağış υπογράμμισε πως έχει επίγνωση της ανάγκης που αισθάνονται οι «περίπου 2.800 πολίτες, που ζουν στην Τουρκία, να γίνονται οι βαφτίσεις τους και οι κηδείες τους από θρησκευτικούς παράγοντες, οι οποίοι κατέχουν θεολογικές γνώσεις» και σημείωσε: «Η κυβέρνησή μας, πιστεύοντας ότι ο σεβασμός στην ελευθερία της συνείδησης θα πρέπει να είναι παγκόσμια αξία, θα συνεχίσει να εργάζεται και για τα δικαιώματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης».

Τέλος, επανέλαβε ότι τα δικαιώματα των πολιτών δεν εξαρτώνται από την αρχή της αμοιβαιότητας, αλλά θα έπρεπε «η Ελλάδα, ταυτόχρονα με την Τουρκία, να προβεί σε βήματα καλής θέλησης, διότι οι μουσουλμάνοι στην Αθήνα δεν έχουν ακόμα ένα νεκροταφείο, ούτε και τέμενος όπου θα μπορούσαν να εκπληρώσουν τις θρησκευτικές τους υποχρεώσεις».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz