Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Αντώνης Γραβάνης:

Αντώνης Γραβάνης:

4
0

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της “Σύμπραξης Προοπτικής”, ότι ο Αντώνης Γραβάνης θα είναι ο επόμενος δήμαρχος.

Λίγες μέρες πριν από την κάλπη της 26ης Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Γραβάνης εκφράζει, στους κύκλους του, την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των εκλογών. Καθημερινά σκιαγραφεί μια εικόνα ερήμωσης στους οικισμούς που επισκέπτεται, ασκώντας δριμεία κριτική για την κατάσταση στην απερχόμενη διοίκηση. Ο υποψήφιος δήμαρχοςκατά τις επαφές του αναδεικνύει ότι η «Σύμπραξη Προοπτικής» είναι ο μόνος δρόμος για να βγει ο Δήμος Κομοτηνής από το τέλμα, καλώντας τους συνδημότες να γίνουν αυστηροί με την ψήφο τους και να μην επιβραβεύσουν την απραξία, όπως τονίζει χαρακτηριστικά.

Αισιοδοξία στην Σύμπραξη Προοπτικής

Πιστεύουν ότι θα τους δικαιώσει το αποτέλεσμα οι υποψήφιοι της Σύμπραξης Προοπτικής και θεωρούν εαυτούς εκπροσώπους της πλειοψηφίας των δημοτών. Η Σύμπραξη Προοπτικής πιστεύει ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια στο Δήμο Κομοτηνής. Έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες, αυτά τα εννιά χρόνια, ευκαιρίες που αν είχαν αξιοποιηθεί, σήμερα θα μιλούσαμε σε άλλη βάση. Η παράταξη από την αρχή του προεκλογικού αγώνα έθεσε προτάσεις ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες για την επόμενη μέρα στο δήμο Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του ψηφοδελτίου, το τελευταίο διάστημα, η κόπωση των διοικούντων του δήμου μας, μας έχει φέρει πίσω. Κατά τις επαφές τους έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα που δε θα έπρεπε να μας απασχολούν το 2019. Μπαλωμένοι δρόμοι, χόρτα στο ύψος πεντάχρονου, ελλιπής ή και καθόλου φωτισμός, αναξιοποίητοι κοινόχρηστοι χώροι, απουσία και της πιο υποτυπώδους υποδομής, όπως, ας πούμε, η τσιμεντόστρωση των διαδρόμων των νεκροταφείων. Κι από την άλλη, όπως γνωρίζουμε όλοι, η τοπική οικονομία στηρίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της στον πρωτογενή αγροτικό τομέα. Θα έπρεπε, λοιπόν να είμαστε σε θέση -σε μια περίοδο όπου το αγροτικό εισόδημα μειώνεται συνεχώς- ο δήμος να παρέχει στους αγρότες του, αν μη τι άλλο, τις αναγκαίες υποδομές, όπως η αγροτική οδοποιία, ώστε οι αγρότες να μπορούν με ασφάλεια να πηγαίνουνστα χωράφια τους.

Οικισμοί και πολίτες στην απομόνωση

Το περασμένο διάστημα υποψήφιοι της Σύμπραξης Προοπτικής, μαζί με τον επικεφαλής, επισκέφτηκαν τον οικισμό της Σαρακηνής. Εκεί ένιωσαν ντροπή και πολύ θυμό για την εικόνα που παρουσιάζει ο οικισμός, με ευθύνη και του Δήμου και όλων των αρμόδιων φορέων. Είναι αδιανόητο να υπάρχει στο Δήμο μας ένα χωριό όπου για να το επισκεφτείς οδηγείς 12 χλμ σε χωματόδρομο με λακκούβες, καθιζήσεις και χωρίς οδοφωτισμό. Ένα χωριό που δεν έχει τηλέφωνο -ούτε σταθερό, ούτε κινητό. Που το απορριμματοφόρο δεν περνάει ποτέ, και η επικινδυνότητα των αγροτικών δρόμων για τους ίδιους τους κατοίκους, αποτελεί ένα καθημερινό ρίσκο.Και δυστυχώς δεν είναι μόνο η Σαρακηνή. Πριν από λίγες μέρες επισκέφθηκαν και τη Μεγάλη Άδα, όπου εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ηλεκτρικό…

Με ρεαλιστικές προτάσεις

Σύμφωνα με τη Σύμπραξη Προοπτικής οι δημόσια κατατεθειμένες θέσεις τους για το Δήμο Κομοτηνής είναι ρεαλιστικές. Πρόκειται για θέσεις σε μία σειρά ζητημάτων, που μπορείτε αναλυτικά να τις βρείτε στο εκλογικό κέντρο του Συνδυασμού επί της πλατείας Ειρήνης. Σύμφωνα με την παράταξη οι γειτονιές μας μαραζώνουν, τα χωριά μας είναι παρατημένα όπως και οι άνθρωποί τους, η καθημερινότητα των πολιτών αντί να βελτιώνεται στην καλύτερη των περιπτώσεων βαλτώνει, η αισθητική είναι μια υπόθεση χαμένη. Και αυτό φαίνεται ακόμη και στο κέντρο της πόλης. Παρατημένο το κεντρικό μας πάρκο με σιντριβάνια που δεν δούλεψαν ποτέ, σκοτεινή και παρατημένη η κεντρική μας πλατεία, με έργα βιτρίνας να ξεκινάνε λίγες μέρες πριν τις εκλογές.Οι διοικούντες τον Δήμο έχουν δημιουργήσει ένα εχθρικό περιβάλλον, στο οποίο, μοιραία, είναι αδύνατον να ευδοκιμήσουν επιχειρηματικές ή αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα δώσουν ώθηση στην τοπική οικονομία μας, στην εξωστρέφεια.Στην εκδήλωση που έκανε η «Σύμπραξη Προοπτικής» στο Φανάρι, πριν από ένα μήνα, για τον Τουρισμό και την Τοπική Ανάπτυξη, όπου συμπεριλήφθηκαν και κάποιες από τις θέσεις για τον Πολιτισμό και την Αισθητική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αποδείχθηκε πώς ο δήμος Κομοτηνής, με ένα ρεαλιστικό σχέδιο, με τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων μπορεί να βρει το βηματισμό του.

Δήμαρχος που βρίσκει λύσεις

Πεποίθηση του συνδυασμού «Σύμπραξη Προοπτικής» είναι ότιο ρόλος του δημάρχου δεν είναι τίτλος. Είναι καθήκον και υποχρέωση, απέναντι, όχι μόνο σε αυτούς που με την ψήφο τους τον επέλεξαν, αλλά απέναντι σε όλους τους δημότες. Είναι αυτός που πρέπει να δίνει λύσεις να αγωνίζεται να συγκρούεται όπου χρειάζεται και να διεκδικεί. Ούτε να κρύβεται στο γραφείο του ούτε να αναλώνεται σε δικαιολογίες.Σύμφωνα με τη δημοτική παράταξη, η απερχόμενη δημοτική αρχή αυτό το μοντέλο διοίκησης θέλει να επαναλάβει.Ένα μοντέλο το οποίο έχει πτωχεύσει. Αυτό αποδεικνύεται από την αδιαφορία που έχει επιδείξει η απερχόμενη διοίκηση σε διάφορους τομείς. Η «Σύμπραξη Προοπτικής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κατάσταση των σχολικών υποδομών. Τονίζει ότι μέσα σε αυτά τα εννιά χρόνια από το δήμο δεν απορροφήθηκε ούτε ένα ευρώ από κοινοτικά κονδύλια για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων, ώστε ο δήμος να γλιτώσει ένα ποσοστό από το υψηλό κόστος του πετρελαίου. Ούτε ένα ευρώ για να την ανακαίνιση των σχολείων του δήμου. Σήμερα, τα σχολικά κτίρια της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν σε καθεστώς… παρανομίας γιατί η δημοτική αρχή δε σκέφτηκε να ανακινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να νομιμοποιηθούν.Επίσης, υπάρχουν οικόπεδα που θα μπορούσαν να γίνουν σχολεία και κανείς δε νοιάζεται. Η έλλειψη σχολικής στέγης είναι το νούμερο 1 πρόβλημα κυρίως στην πρωτοβάθμια, αλλά και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο δήμο Κομοτηνής και θα έπρεπε να ενεργοποιήσει τη δημοτική αρχή, επισημαίνεται από τη δημοτική παράταξη.

Με γνώμονα την προσφορά

Οι συνεργάτες και υποψήφιοι της Σύμπραξης Προοπτικής είναι όλοι άνθρωποι καταξιωμένοι κοινωνικά και επαγγελματικά και παρά το ότι θα μπορούσαν να συνεχίζουν την πορεία τους, αφήνοντας έξω από το πεδίο δράσης τους την τοπική αυτοδιοίκηση, εντούτοις, συμμετέχουν -συμπράττουν- για να αλλάξουν την εικόνα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης.

Βασικό επιχείρημα, κατά τις επισκέψεις στους οικισμούς, αλλά και στις συναντήσεις τους με τους πολίτες είναι ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί, περαιτέρω, η υποβάθμιση της τοπικής κοινωνίας.Τονίζουν επίσης ότι ο Αντώνης Γραβάνης θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος που με την εμπειρία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, την επιστημονική του κατάρτιση αλλά και την επαγγελματική δραστηριοποίησή του μπορεί να οδηγήσει το δήμο Κομοτηνής στη θέση που του αξίζει. Μια θέση ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης, εξωστρέφειας.

Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός δήμου που θέτει ως επίκεντρο την προστασία και την ευημερία του πολίτη, μέσα από πολιτικές και δράσεις για την ανάπτυξη και την τοπική οικονομία. Παράλληλα, σημειώνουν ότι ο συμβιβασμός με τη μετριότητα είναι μια παγίδα, από την οποία, η τοπική κοινωνία, θα πρέπει άμεσα να βγει. Απαίτηση όλων θα πρέπει να είναι η παραγωγή έργων και όχι η… παράθεση δικαιολογιών.Τέλος, θεωρούν ότι ο Δήμος Κομοτηνής έχει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούμε να κάνουμε  συγκριτικά αποτελέσματα. Πιστεύουν στην Κομοτηνή τους οικισμούς και τους ανθρώπους τους.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz