Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Άρνηση των Ελληνικών αρχών στις αιτήσεις για τζαμί και νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη...

Άρνηση των Ελληνικών αρχών στις αιτήσεις για τζαμί και νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη συνεχίζετε.

0
0

Ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου  Μουσουλμάνων Μακεδονίας Θράκης Οσμάν Ισμαήλογλου, δήλωσε ότι περίπου οκτώ χιλιάδες Τούρκοι της Δυτικής Θράκης ζουν στη Θεσσαλονίκη και το μεγαλύτερο πρόβλημα τους είναι η έλλειψη τζαμιού και Μουσουλμανικού νεκροταφείου για λατρεία στην πόλη.

Οι Ελληνικές αρχές απορρίπτουν συνεχώς τις αιτήσεις του συλλόγου μας

Ο Πρόεδρος Ισμαήλογλου δήλωσε τα εξής: “Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης στη Θεσσαλονίκη εκτελούν τις προσευχές τους σε χώρο του Μουσουλμανικού Συλλόγου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο ίδρυσαν το 2005 και έκλεισε το 2017 ως μη εξουσιοδοτημένος. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αναγκάζονται να στείλουν τους νεκρούς τους αλλού για ταφή, επειδή δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην πόλη. Οι Ελληνικές αρχές απορρίπτουν συνεχώς τις αιτήσεις του συλλόγου για το άνοιγμα ενός από τα τζαμιά για λατρεία και για το νεκροταφείο.”

Σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομογενής που ζουν στην Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας της Δυτικής Θράκης (ABTTF), κ. Χαλήτ Χαμπίπογλου δήλωσε τα εξής:

Δεν υπάρχουν ακόμη τζαμιά και νεκροταφεία για χιλιάδες Mουσουλμάνους που ζουν στη Θεσσαλονίκη.

“Παρόλο που η χώρα μας η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας, δεν υπάρχουν ακόμη τζαμιά και νεκροταφεία για λατρεία για χιλιάδες Mουσουλμάνους που ζουν στη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη πλευρά, οι Ελληνικές αρχές αρνούνται πάντα τις αιτήσεις για τζαμί και νεκροταφείο του Μουσουλμανικού Συλλόγου Εκπαίδευσης και Πολιτισμού.

Από την άλλη πλευρά, οι Ελληνικές αρχές δεν επέτρεψαν πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν να κάνουμε την προσευχή του Μπαϊραμιού σε ένα από τα τζαμιά της πόλης, ακόμη και για μία φορά, και οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης που ζούσαν στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να κάνουν την προσευχή του Μπαϊραμιού στο χώρο του συλλόγου τους. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη, κηδείες έχουν σταλεί στην μακρινή Δυτική Θράκη για ταφή για χρόνια”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz