Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΜΑΝΤΑΤΖΗ : “ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ...

ΜΑΝΤΑΤΖΗ : “ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΒΙΤΡΙΝΑΣ”

30
0

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης αντιπρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης κ. Τσετίν Μάνταντζη έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει κλείσιμο 34 μειονοτικών σχολείων. Στην ανακοίνωση του ασκώντας κριτική στο υπουργείο, απευθύνεται στην πολιτική του ηγεσία και κάνει έκκληση για έναν πραγματικό και ειλικρινή διάλογο με την μειονότητα.

 

Στην ανακοίνωση του αναφέρει πως όρος του διαλόγου είναι, πως ο διάλογος που θα γίνει, να είναι όχι με γραφειοκράτες του υπουργείου αλλά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο κ. Μάντατζη αναφέρει πως το υπουργείο Παιδείας μετά από έναν διάλογο βιτρίνας, ανακοίνωσε μονόπλευρα πως θα κλείσουνε μειονοτικά σχολεία και ανέφερε πως το υπουργείο Παιδείας πήρε την συγκεκριμένη απόφαση με οικονομικά κριτήρια, και πως δεν λήφθηκαν υπόψιν η συνθήκη της Λοζάννης και οι διμερείς ελληνοτουρκικές συνθήκες που καθορίζουν το στάτους της μειονοτικής εκπαίδευσης. Ο Μάντατζη αναφέρει πως η μειονοτική εκπαίδευση έπεσε θύμα της οικονομικής κρίσης.

Ο βουλευτής Ξάνθης αναφέρει ότι το υπουργείο χωρίς την απαραίτητη επίδειξη ευαισθησίας και χωρίς τις απαραίτητες προετοιμασίες πήρε την απόφαση για συνένωση σχολείων.

 

Ο Μάντατζη απευθυνόμενος στην υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου και στην υφυπουργό Φώφη Γεννηματά και ζητά έναν πραγματικό διάλογο. Αναφέρει πως “ο διάλογος δεν πρέπει να γίνει όπως μέχρι σήμερα με ενδιάμεσους αλλά ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου και την μειονότητα. Σε αντίθετη περίπτωση θα φανεί ότι η υπόσχεση που έδωσε ο πρωθυπουργός για ειλικρινή διάλογο με την μειονότητα, δεν εκπληρώνεται”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz