Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥΝΝΕΤ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΓΚΑΖΧΑΝΕ ΞΑΝΘΗΣ (ΔΡΟΣΕΡΟ)

ΓΙΟΡΤΗ ΣΟΥΝΝΕΤ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΓΚΑΖΧΑΝΕ ΞΑΝΘΗΣ (ΔΡΟΣΕΡΟ)

26
0

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε γιορτή σουννέτ στην συνοικία Γκαζχανέ (Δροσερό) Ξάνθης. Την τελετή σουννέτ οργάνωσε η εκλεγμένη Μουφτεία της Ξάνθης. Σε αυτήν την τελετή μετείχαν ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης κύριος Αχμέτ Μέτε, Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης αντιπρόεδρος Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης κ. Τσετίν Μάνταντζη, ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς, ο σύμβουλος της περιφέρειας κ. Ιρφάν Ουζούν, Ομέρ Γκιουζέλγιαζιτζί που ήρθε με το παιδί του από την Τουρκία. Την τελετή παρακολούθησαν περίπου 1500 άτομα. Στην μαζική αυτή τελετή, έγινε σουννέτ σε 256 παιδιά της συνοικία Γκαζχανέ.

 

Μετά από προσευχή και θρησκευτική χορωδία της εκλεγμένης Μουφτείας Ξάνθης, ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης προσευχήθηκε και έκανε μια ομιλία στους παρευρισκόμενους στην τελετή.

 

Στην ομιλία του ο Μουφτής κ. Αχμέτ Μέτε, ευχαρίστησε τους Τουρκομουσουλμάνους της συνοικίας Γκαζχανέ που μετείχαν και συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της όμορφης εικόνας. Ο κ. Αχμέτ Μέτε, είπε πως υπάρχει άμεση ανάγκη για ένα τζαμί στην περιοχή αυτή. Ο Μουφτής Αχμέτ Μέτε ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας αυτούς που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της τελετής σουννέτ. Ο κ. Μουφτής εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του στον Χασάν Καχγιά που μαγείρεψε 20 καζάνια πιλάφι.

Ακόμη ευχαρίστησε την εταιρία “Deniz Feneri” (Φάρος) που χάρισε δύο μεγάλα ζώα, τον Ριντβάν Τζανμπάζ για το ρύζι που χάρισε, τον Φαχρί Τζανμπάζ για τα αναψυκτικά, την εταιρία Αριάνια Μαξ, και τον πρόεδρο του κόμματος DEB κ. Μουσταφά Αλή Τσαβούς για τα νταούλια και τους ζουρνάδες.

 

Στην συνέχεια μίλησαν ο βουλευτής κ. Μάνταντζη, ο σύμβουλος της περιφέρειας κ. Ιρφάν Ουζούν, και ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και συνεχάρησαν την μουφτεία Ξάνθης για την οργάνωση της τελετής αυτής.

Στην μαζική αυτή τελετή που οργάνωσε η εκλεγμένη μουφτεία Ξάνθης, άσκησαν επίσης καθήκοντα οι γιατροί Εγιούπ Βελή Κιουτσούκ, Τζαχίτ Σαχίν από την Τουρκία από τον σύλλογο “Yeryüzü” και οι γιατροί από την Ξάνθη Τουρκές Χατζημεμίς, Αχμέτ Τσιτάκ, Χιλμί Νταγλί, και Γιουκσέλ Αχμέτογλου.

Τους γιατρούς βοήθησαν οι φαρμακοποιοί επίσης από την Ξάνθη Χουσείν Ζειμπέκ και Τζαχίτ Τζουνγκούρ.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz