Ana Sayfa Yunanistan Haber Yunanistan’da Mağazalarda Alışveriş Görüldüğü Gibi

Yunanistan’da Mağazalarda Alışveriş Görüldüğü Gibi

3
0

Hükümet Yunanistan’da Noel bayramı öncesinde vatandaşların ve esnafın baskısı üzerine çarşı pazara bir hareketlilik getirmek istedi. Bu sebepten dolayı kapalı olan işyerlerini sözde açmış gibi görünmek üzere hamleler yaptı. Ancak bu hamleler ne Atina, ne Selanik ne de taşrada olan şehirlerdeki perakende işletmelerinde hareketliliği getirmedi.

Seçilen yöntem yanlış, seçilen alışveriş sistemi Yunanistan’da teknilojik açıdan altyapısı olmadan tamamen oturtulmuş değil, ne de bu alışveriş yöntemi Yunanistan kamuoyuna tanıdık bir yöntem.

Yunanlı çarşıya çıkacak, vitrinleri gezecek, yollarda yürüyecek, arkadaşlarıyla mağazaya girip satın alacağı ürünü deneyecek ve alacaksa da alacak.

Mağazalarda “click away” sistemiyle, yani internet ya da telefonla sipariş verilip, mağazanın kapısından teslim alınma yöntemi Yunan halkına sökmez, işlemez. Bu alışveriş yöntemi Atina, Selanik ve değişik kentlerde çalışmadıysa bizim Batı Trakyamızda unut gitsin.

Ahmet agam, Ayşe ablam Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç çarşısına çıkıp yıllarca müşterisi olduğu dükkana gitmez ise bu sistem Batı trakya’da asla ama asla alışmaz.

Ahmet agam, Ayşe ablam yıllardan beri dükkan sahibini tanıyor, bazen parasıyla bazen de “tütünler kalkınca” öderim sistemi ve kuralı halen karşılkılı güvenle geçerliliğini koruyor. Atina ve Selanik’te susuz kalsan aç kalırsın, ama Batı Trakya’da asla kimse seni aç susuz bırakmaz.

Dolayısıyla, Atina Maksimu Sarayı’nda oturan Başbakan Miçotakis, Sigru’da oturan Bakanlar, Selanik Panorama’da oturan Kuzey Yunanistan’ı gözeten siyasiler bunu anlayamaz, hele hele Batı Trakya’da insanlar arasında yılların verdiği kaş göz güvenini asla anlayamazlar.

Yunanistan Parlamentosu’ndaki siyasi partilerin Milletvekillerine gelince ssssstttttt, sakın ha!!! uyandırmayın onları!! Köyden büyük şehre vardım, çıktığım yumurtanın kabuğunu unuttum sarhoşluğu içindeler…….hey be heeeeyyyyy!!!! Sakla samanı, az kaldı elbet gelecek zamanı. Rahmetli dedem her derdi, “evlat sıkma kendini,  göz açıp kapayınca bitecek inşAllah….”

İşte fotograf karesine bakın, yıl 2020 ve 2021’e girmek üzereyiz, “Click away” sistemi ile Yunanistan’da alışveriş dükkanlarda bu şekilde oluyor.

Arnavut  kaldırımında soyunacak gömleğinizi deneyeceksiniz, “Click away” sistemi ile satın alacağınız ayakkabılarınızı da dükkanın vitrine dayanarak deneyeceksiniz!!!!!! Sonra mı? almayacaksınız ve önceden kredi kartı ile ödediğiniz parayı geri nasıl alacaksınız.

Bu alışveriş işlerine Yunanistan’da şöyle diyorlar: “O καπιταλισμός παράγει δουλειές του κώλου.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz