Ana Sayfa Yunanistan Haber “Yunanistan Türkiye’ye Büyük Zarar Verebilir”

“Yunanistan Türkiye’ye Büyük Zarar Verebilir”

3
0

Yunanistan eski Savunma Bakanı Evaggelos Apostolakis, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin hazır olduğunu ve herhangi bir ihlale cevap verme kararlılığının bulunduğunu vurguladı. Apostolakis, “Yunanistan Türkiye’ye büyük zarar verebilir” dedi.

Eski Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Realfm 97.8 radyo istasyonunda İosif Kalamaraki, Stefania Kasimi ve Georgios Hudalakis’e verdiği demeçte, “Türkiye MEB’de uluslararası hukukun öngördüğünden farklı bir durum yaratmaya çalışıyor” dedi.

Apostolakis devamında şu sözleri sarf etti: “Türkler, niyetimizin var olduğunu ve uzlaştığımızı İtalyanlara gösterdiğimizi gördüler. Öyleyse neden onlarla birlikte olmasın ve bu yüzden duruma farklı yaklaşmaya, konuşmaya ve çözüm bulmayı aramaya başladılar. Sert tehdidi durdurdular.”

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un Türkiye’ye karşı yaptığı açıklamasını (“Kim ayaklarını toprağımıza basarsa, önce onu yakacağız sonra da kim olduğunu soracağız”) imzalayıp imzalamadığı sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Silahlı Kuvvetlerin hazır olduğu ve herhangi bir ihlale cevap vereceğine dair bir kararlılık olduğu ifadesi doğru yöndedir. Bizi tehdit ettiklerinde pasif kalamayız. Kuyruğu bacakların arasına kıstırmadığımızı anlamalıdırlar. Tabii ki, tehditler sözel ve cevaplar sözel olduğunda, asıl mesele eylemler gerçeğe döndüğünde ne olacağıdır.

Yunanistan Türkiye’ye büyük zarar verebilir. Türkiye savaş yaparak hiçbir şey kazanmaz, elbette zorlanırsa yapacaktır. Kimsenin çıkarına değil.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz