Ana Sayfa Yunanistan Haber “Yunan Halkı Psikolojik Olarak Türkiye İle Bir Çatışmaya Hazır!”

“Yunan Halkı Psikolojik Olarak Türkiye İle Bir Çatışmaya Hazır!”

3
0

Yunan halkı psikolojik olarak Türkiye ile Yunanistan arasında sıcak bir olay yaşanması ihtimaline hazır olduğu görülüyor.

MRB araştırma şirketi tarafından STAR TV adına yapılan kamuoyu araştırması sonuçlarına göre, 54,9% gibi bir oranla Yunan halkının psikolojik olarak Türkiye ile Yunanistan arasında sıcak bir olay yaşanması ihtimaline karşı hazır olduğu görülüyor.

Ankete katılanların %54.9’u Türkiye ile sıcak bir çatışmanın yaşanmasına olası “büyük itimal” veya “oldukça muhtemel” bir olay olduğunu düşündükleri sonucu ortaya çıktı.

Aynı zamanda %42,6’sı, çoğunluk olmasa da oldukça yüksek bir yüzde, Yunan-Türk anlaşmazlığının çözümünde Lahey Mahkemesi’ne gitmeyi en uygun çözüm olarak görüyor. Aynı zamanda Yunan toplumunun “Lahey” in Yunanistan için ne anlama geldiğinden habersiz olduğu açıkça görülmektedir.

Azınlıkta olan bir kitle (%28.8) artık iki ülke arasında doğrudan diyalog istiyor. %21.3’ü ise yukarıdakilerin hiçbirine yanıt vermiyor ve herhangi bir müzakere olmadan doğrudan silahlı çatışmayı tercih ettiği ortaya çıkıyor.

Yunan basınından dikkat çeken yorum!

Araştırma ile ilgili olarak Yunan basını tarafından yapılan haberlerdeki yorumlar ise ayrıca dikkat çekici. Basında çıkan bazı haberlerde şu ifadeler kullanılıyor.

“Bu araştırmada en olumlu olanı, Yunanlıların çoğunun Türkiye ile silahlı bir çatışma beklediğidir ve bu olumludur, çünkü “psikolojik hazırlık” çatışma sonucunda kritik bir faktördür.

İlk defa Yunanlıların çoğunluğu Yunanistan-Türkiye arasında “silahların konuşmasını” bekliyor.”

Son olarak ankete göre, vatandaşları ülkenin bugünü ve geleceği hakkında en çok ifade eden kelimeler:

Ve Yunanistan idarecilerini endişelendirmesi gereken başka bir sonuç:

– Korku: 40%

– Ümit 38,7%

– Utanç: 31,6%

– Öfke: 30,5%

– Onurlu 13,6%

– Güven 11,9%

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz