Ana Sayfa Yunanistan Haber Üsküp Dedeağaç’a Adımını Atmak İstiyor

Üsküp Dedeağaç’a Adımını Atmak İstiyor

1
0

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Dedeağaç’a kurulacak olan elektrik santraline ortak olmak istiyor.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti, Batı Trakya’nın Dedeağaç kentinde kurulması planlanan ve sıvılaştırılmış doğal gaz ile çalışarak elektrik üretecek olan bir santrale ortak olarak katılmak istiyor.

Üsküp hükümetinin, Dedeağaç’ın sanayi bölgesinde inşa edilecek ve Dedeağaç’a deniz içine yapılacak olan doğrudan yüzer sıvılaştırılmış doğalgaz terminalinden (FSRU) sağlanacak doğal gaz ile çalışarak elektrik üretimi yapacak santralin inşasına %25 oranında katılmakla ilgilendiği belirtiliyor.

Plan, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti devletine ait elektrik üretim şirketinin (ESM) Üsküplü genel müdürü Vasko Kovacevski tarafından, 23 Kasım Pazartesi gecesi Üsküp’te düzenlenen bir enerji forumunda yaptığı konuşmada açıklandı.

Vasko Kovacevski enerji forumunda yaptığı konuşmasında, “Bulgaristan’ın Belene kentindeki nükleer enerji santraline yapılması planlanan yatırımı geçici olarak terk ettiğimizi ve Dedeağaç’taki Yunan doğalgaz terminali yakınlarındaki bir doğalgaz santraline yatırım yapma olasılığına odaklandığımızı vurgulamak istiyorum. Ülkemizin ESM aracılığıyla %25, ​​yani 200 MW’a kadar sahip olacağı 800 MW kapasiteli bu elektrik ünitesi, istikrarlı elektrik üretimi açısından şirketimizin performansını önemli ölçüde artıracak bir yatırım olacağını düşünüyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz