Ana Sayfa Yunanistan Haber “Türkiye’nin Yasadışı Kışkırtıcı ve Tek Taraflı Eylemlerini Kınıyoruz”

“Türkiye’nin Yasadışı Kışkırtıcı ve Tek Taraflı Eylemlerini Kınıyoruz”

1
0

Güney Kıbrıs, Yunanistan ve İsrail Savunma Bakanları Lefkoşa’da bir araya geldi.

Lefkoşa’da bir araya gelen Güney Kıbrıs Savunma Bakanı Haralambos Petridis, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ve İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, Doğu Akdeniz ve daha geniş bölgedeki son gelişmeleri ve üç ülke arasındaki savunma işbirliğini daha da güçlendirme yollarını görüştü.

Üçüncüsü gerçekleştirilen toplantıda, savunma sanayi, araştırma ve teknoloji ve siber savunma alanlarında askeri işbirliğinin daha da derinleştirilmesi kararlaştırıldı.

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos toplantı sonrası yaptığı açıklamada yine Türkiye’ye göndermede bulundu. Panagiotopulos şunları dile getirdi:

“İyi komşuluk ilişkilerine zarar veren Türkiye’nin yasadışı, kışkırtıcı ve tek taraflı eylemlerini kınıyoruz.”

“Yunanistan ve Kıbrıs’ın deniz bölgelerinde uluslararası hukukun açık bir ihlali ve Doğu Akdeniz’de bölgesel istikrar ve barışa aynı zamanda iyi komşuluk ilişkilerine zarar veren Türkiye’nin yasadışı, kışkırtıcı ve tek taraflı eylemlerini kınıyoruz.”

Ortak hedefimiz, uluslararası hukuk çerçevesinde bölgedeki tüm ülkelerle iyi komşuluk ilkelerine uygun, uzun vadeli, tutarlı ve etkili bir stratejik işbirliğinin uygulanmasıdır.

Bu tür toplantılarla Silahlı Kuvvetlerimizin birlikte çalışabilirliğini güçlendirmeye, ortak tatbikatlar yapmaya ve ülkelerimizin olanaklarından ve karşılaştırmalı avantajlarından, deniz güvenliği gibi karşılıklı ilgi alanlarında sistematik olarak yararlanmaya çalışıyoruz.

Değerli Bakanlar ile, daha geniş bölgemizdeki ciddi güvenlik tehditlerini ve zorluklarını konuştuk ve bunlarla etkin bir şekilde mücadele etme konusundaki ortak kararlılığımızın altını çizdik.

Ayrıca artık kurumsallaşmış üçlü işbirliğimizi daha da geliştirmeyi, güçlü ve net mesajlar göndermeyi ve bunu 3 + 1 bağlamında genişletme ve paylaşma olasılığını kabul ettik. Bu çerçevede, varlığı Doğu Akdeniz’de güvenlik ve istikrar için özel bir öneme sahip olan ABD’yi de içeriyor.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz