Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Sondaj Gemilerimiz Faaliyetlerini Sürdürecek”

“Sondaj Gemilerimiz Faaliyetlerini Sürdürecek”

4
0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sondaj gemilerimiz faaliyetlerini sürdürecek. Gerekli önemler alındı.” Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda konuştu. “Yunanistan Başbakanı kendince bir şeyler söylüyor, ne söylerse söylesin. Sondaj gemilerimiz faaliyetlerini sürdürecek. Gerekli önemler alındı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yunanistan Başbakanı kendine göre bir şeyler söyleyip duruyor. Ne söylerse söylesin, bizim orada haklarımız var. Burayla ilgili Fransa’nın söyleyecek hiçbir şeyi yoktur. Burada Türkiye konuşur garantördür, Yunanistan ve İngiltere konuşur garantördür ama Fransa sen konuşamazsın, senin böyle bir yetkin yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı.

“Sondaj gemilerimiz faaliyetlerini sürdürecek. Gerekli önemler alındı” 

“Doğu Akdeniz’de bölgede attığımız adımları kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu havzadaki petrol doğalgaz arama faaliyetleri konusunda Türkiye’nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını yok sayan girişimlere asla izin vermeyeceğiz. Geçmişte bizim böyle sondaj, arama-tarama gemilerimiz yoktu. Ancak kiralama sistemiyle dünyadan bulabilirsen kiralayacaksın, gelip bu çalışmayı yürüteceksin. Ama şimdi hem arama hem sondaj gemileri olmak üzere 4 tane bu gemilere sahip olduk. Bu gemilerimizle birlikte biz Doğu Akdeniz’de bu çalışmaları sürdürmeye başladık.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz